10 Şubat 2010 Çarşamba

Düşmeyin bu tuzağa !

Tüketim manyaklığının insanlığı ikiye böldüğü ve uydurma bir gün olan 14 Şubat kandırmacadan başka birşey değil.

Bunu zaten herkes biliyor.

Kara kışın ortasında sevimsiz bir gün. Yılbaşı gecesi olduğu gibi kimse havafişekler atıp sarhoş kafa şarkılarla ortalığı da şenlendirmiyor üstelik.

Ama yeni ilişkiye başlayanlar ya da romantizmi yanlış yorumlayanlar kapitalizmin bu çarkına kapılıp gidiyorlar sürekli.

Bundan yirmi yıl önce 14 Şubat, Amerikalılar dışında herkes için sıradan bir gündü.

Bugün ise tablo şöyle: Güzel bir akşam yemeğine normaldekinin iki katı fiyat biçen restoranların, bir yerine iki tane hizmeti satabilecek olmanın muhteşem zevkiyle kavrulan seyahat ve otel işletmecilerin, fiyatı aslında 1 Lira bile etmeyecek tek bir gül dalını, 25 liradan elini öpeceklere verecek çiçekçilerin, çiçek yetmez bir de çikolata gelsin diye yarışa sonradan katılan pastanelerin ve insanın hediye etmek aklına bile gelmeyecek türlü maddenin pazarlanmaya çalıştığı tamamen suni bir gaz olayı.

Biz ki çocukluğumuzdan beri Anneler ve Babalar gününde ufacık bir hediye ile ailemizin gönlünü yapmayı, yakınlarımızın doğum gününde onları telefonla arayıp mutlu edebilmeyi adet edinmiş bir toplumken, neden bu 14 şubat manyaklığında kendimizi para saçmaya adapte ediyoruz anlamış değilim.

Yok kampanyadır, yok sevgilinizi mutlu etmenin günüdür diye kredi vermeye meraklı bankalardan bile fırsat bu fırsat diye SMSlerin yağdığını, kalpli güllü e-postaların saat başı sizi taciz ettiğini biliyorum. Ofiste, okulda ya da dışarıda bazılarının 14 Şubat gecesi için şu yerde rezervasyon yaptırdığını işittiğinizde vicdanınızın sıkıştığının da farkındayım.

Ama durun ve kendinizi dinleyin. 14 Şubat gibi dünyada bu salgına kapılmış milyonlarca aşıktan biri misiniz gerçekten ? Sevgilinizle tanıştığınız o ilk gün, ona olan hislerinizle yüzleştiğiniz an ya da evlilik yıldönümünüzün yanında 14 Şubat'ın sizin için ne anlamı var ki ?

Ha, diyorsanız ki herkes buna kapılmış giderken yobaz kafalar gibi görmezden gelemem o geceyi, o zaman açın güzel bir şarap için karşılıklı. Ya da içki sevmem diyorsanız oturup güzel bir film izleyin. Yeter ki cebinizi boşaltmadan yanyana olmanın tadını çıkartın.

Ve duygularınızdan ticari fayda sağlayacak kimseyi aranıza sokmayın !

11 yorum:

irfun4ever dedi ki...

Enişte çok şanslı vesselam.
Senin gibi düşünen bir sevgilim/karım olsun sırtım yere gelmez. Masraf yok bişi yok. Ama sevgililer günü dışında olur böyle şeyler. Sevgililer günü dediğin olay kapitalizm. Bas bas paraları leylaya bi daha mı gelecez dünyaya demiş şair. ah işte bugünler için. hepsi paranın efendilerine hizmet.

Uyumsuz dedi ki...

Bir de bu var, bu Sevgililer Günü neden erkekler üzerinde bir yük onu da anlamam :) Aşk erkeğin sorumlulugunda mıdır yani, nasıl oluyor da oluyor ?

nalan dedi ki...

hatun kısmının başında dolaşan tilkiler yönetiyor dünyayı :) kim kendi tarafına çekerse bu tilkileri ticari başarı oluyor yahu...

Adsız dedi ki...

koca'dan umudu kesmişsin, böyle bir yazı döşemişsin:)

Cüzzamlı Melek dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Cüzzamlı Melek dedi ki...

senin gibi kafası zehir gibi çalışan az rastlanan bi kız bulmuş, hediye de alacak, yemeğe de götürecek. işi ne?

:)))

Uyumsuz dedi ki...

14 Subat dunya kadinlarini yemege goturme ve hediye alma gunumu yaw ? Ben o hakkimi sadece bana ozel dogum gunumde kullanmayi tercih ederim. Bir restoran dolusu kaziklanmaya hazir ciftle ayni ortamda yemek yemenin nesi ozel yahu ?

Cüzzamlı Melek dedi ki...

atla bana gel. film de var. perdeleri de açmıcam. bira da var. izler izler ağlarız. üstüne bira içeriz. daha ne yapsın bu melek? her şeyi devletten bekliyosunuz :DDD

Uyumsuz dedi ki...

Niye yahu ? Biri mi öldü yas mı tutuyoruz şimdi de ?

irfun4ever dedi ki...

bu yazıya da en güzel gidecek şarkı ismail türütten tuzak kurmayun tuzak tır

irfun4ever dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.