2 Eylül 2009 Çarşamba

Neden kimse artık Queen dinlemez oldu ?

Halbuki her çıkardıkları hit parça mutlaka ses getirir, Rock dinlemeyen insanların bile ağzına dolanan parçalarla herkesin bildiği bir gruptu Queen.

Belki Freddie Mercury ne Jim Morrison ne de Kurt Cobain kadar çekici bir solist olmadığı için kimse anımsamıyor artık rahmetliyi. Halbuki o da AIDS gibi ses getiren bir hastalık yüzünden yok olup gitmişti..

Üstelik de deli dolu yaşam biçimi sahneye de taşan karizmatik bir solistti.

70li yılların ortaları ve sonlarına doğru çıkardıkları hitler, 80lerde az biraz sertleşen ve şekil değiştiren Rock tarzları ve 90ların başındaki son vuruşla her devrin nesline aitti Queen.

Yani Bohemian Rhapsody gibi onlar aslında hep aynı grup oldukları halde farklı zamanlarda değişik türlere bölünmüş gibiydiler.

Kimi zaman Who Wants To Live Forever gibi yumuşak sound'ta başlayıp opera kıvamında bitirdiler. Don't Stop Me Now'da ise hızla akıp gittiler. Radio Gaga'da 80lerin saf sintisayzırını şekillendirdiler. I Want It All'da ise gürültücü bir Hard Rockçı oldular. Crazy Little Called Love'da bu sefer 50lere döndüler. Enstrümanları ikinci plana atıp koro halinde We Will Rock You diye ortalığı inlettiler. I Want To Break Free'de kişisel isyanın eğlencesini gösterdiler, Hatta yeri geldi We Are The Champions diyerek marş dahi yazdılar.Ve Love of My Life'ta kalbi kırık bir aşığın sessiz ama yürek burkan baladını ortaya koydular.

Son olarak da Freddie Mercury artık ölümüne yakın olduğunu hissettiği günlerde These Are The Days diyerek vedasını yaparken, grup Mercury ile son kapanışını Show Must Go On diyerek yoluna devam edeceğini ortaya koydu.

Gitarist Brian May birşeyler denedi ama Freddie Mercury gibi ön plandaki bir solistsiz Queen bugün var mı yok mu belli değil.

Fakat herkesin gecenin sonunda deli gibi dans ettiği bir düğün olsun, 80ler partisi olsun, kazananın coştuğu bir maç olsun ve hatta şöyle derinden bir Bismillah duyulsun, Queen aslında her an aramızda..

O zaman neden kimse artık Queen dinlemez oldu ?

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Ben düzenli olarak dinlerim. Killer Queen, Crazy Little Thing, Innuendo illa ki We Will Rock You, duygusal olunca Those Are The Days of Our Lives saymakla bitmez. Queen'in yeri bir ayrıdır gözümde her zaman, koral rock'ın bir numaralı temsilcisidir ve daha iyisinin geleceğini sanmıyorum.

Singstar Queen çıkıyor PS3 için onu da almayı düşünüyorum, hem dinleyip hem söyleyeceğim.

Adsız dedi ki...

nerden çıkarıyorsun dinlemediğimizi? Kamuoyu yoklaması mı yaptın:)
Hemşo, yalnız varya şu yazın son günlerde blog aleminde müzik konusunda en iyi ve üzerinde yapılmış titiz çalışmanın ürünü olmuş. Tebrik ediyorum seni. Bir kere daha hemşehrilerimle gurur duyuyorum:)
Senin yorumların gibi kısa ve öz olmadı ama neyse:))

Uyumsuz dedi ki...

Ne bilim efkar bastı, Queen çalan radyo bile kalmadı neredeyse, ühü :)

bezgin tekir kedi dedi ki...

daha geçen hafta queen'in macaristan konserini koydum dvd'ye izledim. asla vazgeçemeyeğim gruplardan biri.yine de hatırlatılmasından, hem de bu kadar keyifli bir yazıyla hatırlamaktan hiç şikayetçi değilim. :)

Uyumsuz dedi ki...

Ben de bezgin bir tekir de olsa bir kedi tarafından beğeni almaktan çok memnun oldum şimdi :)

JoA dedi ki...

madem içtima var, ben de katılayım: dinliyorum abla ya! hatta bir ara suyunu çıkardık comandante'yle, neredeyse aralıksız dinledik.

radyolarda neden çalmıyor? bilmiyorum, çünkü artık radyo dinlemeye tahammül edemiyorum.

Feride Nizamettin dedi ki...

alla alla koy bi anket gör bakalım dinleniyo mu dinlenmiyo mu kendi kendine ne ahkam kesiyorsun oralarda.

ayrıca ben frediyi pek de bir çekici bulurum bunu da not olarak düşeyim dedim enteresan bir adamdı rahmetli :)

Aslısın dedi ki...

Ben dinliyorum hem de hep!