3 Haziran 2008 Salı

Uçan Tekmeler Geliyor !

Fiziksel ya da zihinsel engellilerin bu hallerinin nüfus cüzdanında ayrı bir hane olarak belirtilmesi teklifi ancak Danıştay'a geldiğinde reddedilmiş. Eh yani diyorum. Bana kalsa din hanesi bile yeterince ayrımcılık; bir de engelli bir insana bu damgayı vurmak zaten bu ülkede engelli olduğu için yeterince cezalandırılan insanlara bir darbe daha devletten geliyor demektir. Benim de uçan tekmeyle bunu akıl eden beyin özürlüye giresim geliyor tabi.

Her Allah'ın günü şans oyunları oynatıp sonra da kimdir nedir, hasta mıdır, terörist midir bilmeden bir kişiye 14 milyon küsür lira veren zihniyete de karşıyım. Gelir seviyesindeki adeletsizlik bir yana, gelir farkı arasındaki aşmış farkın Türkiye adıyla anıldığı bir ülkede bir insanın avucuna bir günde bu parayı tutuşturup haydin güle güle harca diyip çekilmek kesinlikle yanlıştır , savunması bile olamaz.

Kyoto Anlaşması'na nerden estiyse yıllar sonra imza atmaya karar veren devlete de anlam veremiyorum. Ne oldu da oldu sen kalktın ABD'nin bir adım önüne geçtin ? Kafa mı tutuyorsun yani büyük ağbiye, tabi ki hayır belli ki işleyişte birşeyler çıkarına oldu birilerinin. Yoksa sahili katledenlere ödül verilen bir ülkenin şimdi de çevreci kesildiğine inanmıyorum.





7 yorum:

Goksu dedi ki...

su engellileri nufus kagidina isleme isini bilmiyordum..ya butun bunlar tiyatro gibi...disisleri bakani ulkede dini yeteri kadar uygulayamiyoz diyo, birbimizin telefonunu dinleip sonra yalanci diyoz...super muppet show gibi bir ulke daha ne istersin:))

Uyumsuz dedi ki...

Ekmege de zam geldi, onu demeyi unuttum bak :)

eguncu dedi ki...

takip için teşekkürler, takibinizi takipteyim eheh, uçan tekmeyi kafama yemeden hızlı uzaklaşıyorum, saygılar.

JoA dedi ki...

ulaşıma da zam geldi bu arada.
ama pinpon topuna herhalde zam gelmemiştir, enflasyonu ona göre ölçmeye devam edelim biz:) nasıl olsa onu yiyeceğiz yakında. geçenlerde tadına baktım, üstüne salsa sos dökünce fena olmuyor. ama damağı çizdirmemeye dikkat etmek gerek.

nüfus kağıdına engelli hanesi koymayı düşünene kadar nüfus kayıtlarını doğru tutmayı becersinler önce. sırada ne var acaba? ankara'nın doğusunda doğanların nüfus cüzdanı rengi farklı mı olacak mesela?

kyoto meselesini ise hiç anlamadım doğrusu. anlaşmayı daha ilk başta imzalamış ülkeler bile hedefleri tutturamayacaklar. üstelik bunların çoğu da bizim gibi (güya) gelişmekte olan ülkeler. yani mevcut emisyonlarda en az paya sahip olanlar. bir parmak bal mı çalıyorlar acaba ağzımıza?

Uyumsuz dedi ki...

pinpon topuna aslinda top dondurma muamelesi yapabiliriz. Üstüne çilek sosu döküp biraz fındıkla bezeriz, işte sana bir top sade dondurma hehe.

JoA dedi ki...

ahhaaa, süper fikir. üstelik yala yala bitmez, sosu tazelersin, tamamdır:)))

kahve kokusu dedi ki...

Bir de IQ'ları yazsınlar kimliklere bence :)