8 Mayıs 2008 Perşembe

Balkondaki iki huysuz ihtiyar


Asıl adları Statler ve Waldorf; nedendir bilinmez New York'taki iki otelden geliyor isimleri. Biz halk olarak onları hep Muppet Show'un locada oturup her bölüm izledikleri gösteriyi aksatmadan yerden yere vuran süper ikilisi olarak tanımlıyoruz. Asabi ama aynı zamanda sempatik, sürekli kötüleyen ama aynı zamanda ayrıntıcı, Huysuz Virjin kadar lafı gediğine oturtmakta usta, Oğuz Aral kadar doğru anda doğru espriyle vuran ve evet Sex Pistols kadar da anarşik; aynı zamanda tabi ki benim idolüm iki bomba karakter..
Miss Piggy'nin narsist krizleri, Ganzo'nun anlamsız fikirleri, Fuzzy'nin safla sakarlık arası gel gitleri ve tüm bu sirk ortamında kendinin ne aradığını sorgulayan haftanın konuklarını idare etmeye etmeye çalışan Kermit'in ana kadroyu oluşturduğu Muppet Show başlı başına bir sanat eseri aslında. Ve bu eseri ısrarla hor gören Statler ve Waldorf ekürisini normalde aynı sertlikle tepmek gerekirken ilginçtir adamları bağrımıza basıyoruz. Ama bu yaman çelişkinin tek kurbanları biz değiliz diyerek sıyrılma bahanem de var. Hatta lisedeyken bu çıkarımı yapan bir arkadaşım söylemişti, " Bunlar da paso showu kötülüyor ama her hafta gidip gösteriyi hem de locadan izlemeyi de ihtimal etmiyorlar." diye.
Dilerim ki hayatımızda attığımız her adımda bizi böyle acımasızca eleştirecek ve bunu yaparken bizi gülümsetmeyi de becerebilecek huysuz asabiler yakınımızdan eksik olmasın :)
Youtube bir ara açıkken bakın derim:
http://www.youtube.com/watch?v=14njUwJUg1I

3 yorum:

Goksu dedi ki...

Eveeeeet, Muppet show benim de favorimdir.Iki yasli ise her daim favorim!Hayatta her zaman boyle iki yasli bulunur hayati surekli elestiren...Isin komik tarafi bunu onlara soyleyin, "ne alakasi var" deyip sonra kabul ederler:)Hihii, bizim ofiste de az bu tiplerden yok degildir:))

Uyumsuz dedi ki...

alla alla, hic tanidik gelmedi halbükü :)

Goksu dedi ki...

Hadi Pelin hanim, hadi!Bos durmayalim calisalim.Halk yeni yazilar bekliyor:)