10 Mayıs 2010 Pazartesi

Havaalanı destanı

Havaalanları, o dev cüsselerine karşın aslında yeryüzünün ufaltılmış birer demoları gibidir. Biraz daha hızlandırılmış ve içine azıcık mizah katılmış versyonu da denebilir.

Bu tamamen bakış açısına bağlı.


Mesela her biri farklı türde erkeğin bazen tek bir tipe büründüğü garip bir hava taşır. Türkiye'de hangi kentten uçuyor olursanız olun durup bir etrafınıza dikkatli bakınca çok tehlikeli bir ortamda olduğunuzu fark edeceksiniz.


Daha içeri girmek için kuyrukta beklerken arkanızdaki, önünüzdeki, diğer sıralardaki kısaca etrafınızı sarmış bütün adamların yavaş yavaş ceketlerini çıkardıklarını, kemerlerini çözdüklerini fark edeceksiniz. Havaalanı sanki erkeklerin içindeki bastırılmış Tecavüzcü Coşkun genini harekete geçirmektedir.


İlk kontrolü atlattıktan sonra koskoca havaalanında nereye adımınızı atsanız kemerlerini tekrar takan ya da elinde kemer dolanan adamlara rastlarsınız. Ya da avını yakalamış ve muradına ermiş ve de hala avını arayan Tecavüzcü Coşkunlar !


Bir de kemere ya da cekete ihtiyaç duymayan bir kitle vardır. Beyaz havlu ve peştemallerle sarılı bu amcalara bakıp da " Ya ben Frankfurt'a gidecektim ama yanlışıkla Çemberlitaş Hamamı'na mı geldim, ne bu ?!?" diye sizi paranoyaya sürükleyebilir. Burada paniğe gerek yok, mevsimlerden Hac zamanıdır sadece. Kısaca beyazda tehlike yoktur.


Bir de pek bir zararı dokunmayan ama gece gündüz farketmeksizin uyuyan bir kitle vardır. İnsan onlara bakınca kendi adına endişelenir. Acaba hangi zaman boyutunda ve hangi iki kent arasında niçin sıkışmışlardır ki bir zamanlar işi, ailesi ve evi olan bu adamlar sonsuz uykuya geçmiştir. Evet, kesinlikle sonsuz uyku. Sorun kendinize, bu uyuyan kayıp yolculardan hiç birinin uyandığına şahit oldunuz mu acaba ?


Bir garip alemdir alanlar. Genel kanı hep uçaklarda tuhaf hikayelerin döndüğüdür. Oysa uçak ufacık kapalı ve görüş alanınızın kısıtlı olduğu bir araçtır. Oysa o dev alanlar..

8 yorum:

irfun4ever dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
irfun4ever dedi ki...

pehowwwwww bize giydirdi ha. hiç bir erkek meraklı değil kemer çıkarmaya, hatta ben uçak yolculuğu yapcaksam kemer takmıyorum o gün, ceketimi atıyorum makinaya kendim giriyorum dedektöre ses seda yok. işkence geliyor kemer cıkart tak vs.

Aslısın dedi ki...

:))) Alemsin ya. Kırk yıl düşünsem adamları o halleri ile tecavüzcü coşkun bilemedin Nuri Alço yapmak aklıma gelmezdi. Tokatlaya tokatlaya geçeceğim yanlarından bundan sonra :))

Unknown dedi ki...

bu uyuma meselesini ben de yapmak zorunda kaldım. Modra diye adı duyulmamış bir yerden Bratislava'ya gece 2 de 1 saat, uçak 6'da prag'a 1 saat ve istanbul'a uçak 12'de. Uyudum haliyle n'apılır ki sabahın altısında başka:D Sonra zatürre oldum o ayrı

Cüzzamlı Melek dedi ki...

Bir de pek bir zararı dokunmayan ama gece gündüz farketmeksizin uyuyan bir kitle vardır.

ben de onlardan biriyim. neden dersen bebişim, şundan:

- yanıma konuşkan bi teyze düşebilir. ve durmadan sorular sorabilir. o zaman, yaşının 31 olduğunu fakat evlenmediğini, haliyle çocuğun olmadığını ve aslında "ayakları üstünde duran, güçlü, bağımsız metropol kadını" geyiğinin ne kadar boktan olduğunu anlar ve kendine acırsın. çünkü, çocuğun olmadıktan sonra a.k. böyle gücün yani...

- yanına bi ergen oturabilir ve gece boyu ex-aşkını anlatır. sende çok varmış gibi bi de akıl ister. hadi, dersin, boşa büyütmedik biz bu kıçı, yardımcı olmak istersin. lafı ağzına tıkar. ergen ya, her boka karşı çıkar. s.kip atasın gelir afedersin.

- seni uyanık gören her hostes -ve ekonomik düzeyine göre muavin- kafanı s.ker. çay içer misin, kemerin rahat mı, ıvır zıvır...

- hiç biri olmazsa, önünde, arkanda, yamacında oturan gevezelerin saatin 5'inde yaptıkları bol kahkahalı sohbete tanık olmak zorunda kalırsın. cinayet işlemene ramak kalmıştır.

işte bundan uyuyoruz bebişim. kapiş?

Cüzzamlı Melek dedi ki...

pardon ya, konu erkekler miydi? ben yine kaçırmışım :DDD

Fifi Croissant dedi ki...

Havaalanlarini cok severim. Insallah bir sonraki isyerim bir havaalani olacak. :)

Bi de artik biplemeden dedektorlerden gecme uzmani oldum, onumdekini beklemek zorunda kalirsam ta oraya gelince metallerini cikartanlara kil kapiyorum.

Uyumsuz dedi ki...

Vay be, demek ki o havaalanı uykucuları gerçekten uyanıyormuş bir gün :)

Cüzzamım, sen neden hala kısıtlıyorsun kendini yaw, yaz işte ne hissediyorsan kızım :))