19 Ocak 2011 Çarşamba

Yine bir seçim yaklaşıyor

Ve ben herşeye laf yetiştirmekten sorumlu bir vatandaş olarak bu seçimlerde adaylığını koyacaklara önemli bir öneride bulunmayı görev saydım kendime.

Hayır, bunun nedeni partiler arası " Bu pazar bu meydanda ben miting yapacaktım, burası benimdir, önce ben geldim." kavgalarını önlemek; boy boy bıyıklı adam billboardlarından kurtulmak ya da patates-soğancılar gibi hoparlörle etrafta gezinen seçim otobüslerini susturmak değil elbette.

Benimki sadece "ileri demokrasi şölenini" yaşayan bu ülkeye yaraşır bir yaklaşım. Üstelik de ucuz ve pratik.

Türk insanının günde 4,5 - 5 saat arası ortalama televizyon izleme oranıyla dünyada ABD'den sonra ikinci geliyor olması düşündürücü bir gerçek olabilir ama bunu faydaya dönüştürmek de işte bizim elimizde. Ama öyle öğreten adam gibi arkada parti logosu, oturduğu yerden sıkıcı demeçler vermekten bahsetmiyorum. Biraz Fight Club yöntemini araklamak lazım diyorum.

Özellikle akşamları herkes dikkat kesilmiş, nerde yasak aşk, nerde aile içi şiddet, nerde fantastik derin devlet dizisi varsa yutar gibi izliyor. O halde bu dizi keyiflerini, üstelik de reklam arası vermeden, hem de en can alıcı sahneleri seçerek, alttan mesaj iletmek için kullanabilirsiniz. Diyorum ya Fight Club'taki gibi..

Bir yatak sahnesi mi var, hemen binde bir saniyede görünüp kaybolacak kısa propagandalar sıkıştırılabilir buraya. İzleyici sahnenin heyecanına kapılmışken politikacı da işte onlar bunu yaptı biz daha iyisini yapacağız ya da onlar hep aynı lafı ediyor biz daha da coşacağız gibisinden bilinç altı mesajları verebilir.

Her gece milyonlarca insana aynı anda aynı mesajı iletebilir, üstelik de bilinç altlarına ulaştığınız için gece boyu rüyalarında sizin mitinglerinize katılmışcasına sizi orada hissetmelerini sağlayabilirsiniz.

Uygulaması kolay, bütçesi uygun, verimi yüksek bir kampanya olacaktır.

Şimdiden tüm adaylara başarılar dilerim, becerebilen kazansın !

4 yorum:

Feride Nizamettin dedi ki...

puhhaaa çok süperkulade yaratıcıymış pek güldüm:)

Uyumsuz dedi ki...

Seçim sonrası bireyler de faydalanabilir belki :P

Adsız dedi ki...

:)) "bu programda sanal propaganda yapılmaktadır"

pharaoh dedi ki...

gayet başarılı bi strateji! :)