16 Ağustos 2010 Pazartesi

Yalnızım ülen !

İş arkadaşlarımdan birinin oğlu üstün zekalı. Dolayısıyla çocuğun eğitimine ayrı bir özen gösteriyorlar. Aslında dolayısıyla dedim ama ailenin çocuğun eğitimine ayrıca ilgi göstermesinin sebebi zeka seviyesinden en iyi şekilde faydalanması değil de daha çok çocuğun yaşıtları arasındaki yalnızlığını gidermek.

" Oğlum Plüton'un gezegenlikten çıkarılmasıyla ilgili konuşmak istediğinde yaşıtları çocuğa garip garip bakıyor." diye yakınıyor annesi. Çaresi de iyi bir okulun özel üstün zekalılar sınıfı. Sonuçta hepsi aynı dili konuşan bir grup çocuklar sınıfı.

Ben de o çocuğun Plüton geyiğindeki yalnızlığını duyuyorum içimde. Tabi üstün zekalı olmadığım için benim bir özel sınıfım da yok. Ama gene de ben de Plüton'un güneş sistemine son katılan ama kısa sürede uyduluğa düşürülen gezegen kariyerini doyasıyla konu etmek istiyorum muhabbetlerimde.

NTV'deki Life belgeselini seyrettikten sonra yumurtalarını korumak için altı ay aç bir halde nöbet bekleyen ahtapotun tam da yavruları yumurtadan çıkarken ölümü karşısında duyduğum hüznü benimle paylaşacak kimsem de yok.

En basitinden, bir gün piyangodan para çıkarsa hayalleri kurulurken o parayla Afrika'ya gider, hem gezip hem de köle ticaretine karşı Birleşmiş Milletler'de gönüllü çalışırım diye kendi fikrimi ortaya koyduğumda ise bana anlam veren bir kişi bile çıkmıyor şu alemde.

Televizyonda Türk dizisi ya da maç, gazetede futbol ya da Kelebek, Internet'te de Facebook'un ötesine geçememiş insanlık içinde yalnızım ben dostlar, çok yalnızım !

6 yorum:

Ökkeşus dedi ki...

yalnız deYilsin !!!

Adsız dedi ki...

o ahtapotların yanısıra imparator penguenlerinin çetin mücadelesi de beni hep çok etkiler, ağlamışlığım var, bırak hüznü :)

ah şekerim ah... yalnız değilsin aslında ama çok azınlıktasın.

mujk

Fifi Croissant dedi ki...

ahtapotlara ben de çok ağlamıştım, hatta son dalışta yumurtaların olduğu bir kovuk gördük, anası ölmüş diye çıkınca bi daha ağladım.

tek deli sen değilsin demek.

Nalan Göksu dedi ki...

:)Dur bi öpiim .Anlattıklarına belki karşılık veremem ama zevkle dinlerim!

Selda dedi ki...

yalniz degilsin ya da hep beraber yalniziz... ben de Mars neden manyetik alanini kaybetmistir sohbetini pek yapamiyorum.

Uyumsuz dedi ki...

Ya böyle yazışmak hakikaten keyifli ama insan ayaküstü olsun ne bilim bir kahve muhabbetinde olsun öyle gerçek ortamlar da da konuşmak tartışmak istiyor.
İlla ki entel kuntel mi olmak lazım yaw bu konuları konuşabilmek için, ühü, yalnızız işte !