20 Mayıs 2010 Perşembe

Fenerbahçe'li ya da Baykal olmak

Şurası kesin ki ne Baykal ne de FB taraftarı olmadıkları için şükreden bir yığın insan var artık aramızda. Nasıl bir uğursuz haftaysa ülkenin üçte birinden fazlası hayata küstü, diğer kesim de inadına üstüne gidiyor bu insanların.

Her iki taraf için de bir düşüş söz konusu. Baykal, yıllardır çevresindeki yardakçıların dışındaki kimseyi dinlemeden inadını sürdürmesinin acı sonucunu yaşıyor . " Madem gitmezsin biz de seni rezil etmesini biliriz " mantığıyla bel altı sataşmasına kurban verdi kendini. Şimdi evine kapanmış, oyunda haksızlık gördüğünü iddia eden küskün çocuğu oynuyor.

Kader kurbanı mı Baykal ?

Elbette değil, tam bir etme bulma dünyası hikayesi onunki.


Peki FB taraftarının acısının nedeni sadece diğer takım taraftarlarının fena sataşmaları mıdır ? Açıkçası sanmıyorum. Şampiyonluktan başka seçeneği kabul bile etmeyen bir kitlenin, stada giderek kendilerini timsah terbiyecisi ilan ettikten sonra timsaha yem olmalarını ekranlardan izlediğimiz anda patladı herşey.

Kimse hiç şampiyon olmamış bir takımın gerisinde kalıp şampiyonluğu Bursaspor'a kaptırdıkları için dalga geçmedi onlarla. Alt tarafı bir puan yüzünden kaybedilen bir yarış söz konusu aslında. Üstelik dalga geçenlerin takımları on puan geriden geliyorlar.

Bence asıl trajedi sahadaki o taraftarın, şampiyonluk kutlamasını rakibiyle alay ederek yapmasıydı.

Öte yandan FBlilerin neden evlerine kapandıklarını, işe gitmeyerek, telefonları açmayıp kendilerini sosyal hayata kapadıklarını anlayamıyorum. İlk gece şok yaşandı ama ertesi gün artık gelen sataşmalara karşı kalkan geliştirmeleri gerekirdi diye düşünüyorum.

Bununla ilgili Attila hatırlar, aramızda şöyle birşey geçmişti.

Onun uçuş ve seyahatlerini planladığım bir pozisyonda çalıştığım senelerdi. Bir Helsinki uçuşunda aslında normalde her hangi bir transfer ayarlama adetim olmadığı halde bir şaka yapayim dedim.

Taksi rezervasyonu yaptım ve ona da alanda seni elinde tabelayla karşılayacaklar dedim. Gece geç varıyorsun falan bekleme diye de destekledim.

Taksi firmasına Attila'nın isim ve soyadını vermek yerine o sıralarda ona sürekli seslendiğim gibi " Yamuk Kafa " yazdırdım. Yani Attila Helsinki'ye indiğinde onu elinde
" Yamuk Kafa " tabelası tutan bir Finli şöför karşılayacaktı :)

Gece geç vakit Attila'dan cep telefonuma mesaj geldi. Şöyle başlıyordu:

" Rezalet, ismimi yanlış yazmışlar. "

ve devamı

" Yamuk Kafa yerine Yanuk Kafa yazıyordu, rezalet ! "

Fenerbahçe taraftarı, hatta bence Baykal'ın bile Attila'dan öğreneceği çok şey var gibi..

8 yorum:

Cüzzamlı Melek dedi ki...

baykal, kendi partisi tarafından bile istenmiyoken, millete nası beğendirecek ki kendini.. gitsin artık, lütfen.

fener'e gelince... türk futbolunda çirkefliğin, sahtekarlığın, alaycılığın, şikenin ve benzeri kötü şeylerin tümünü fener getirmiştir.
fener, türk takımlarına karşı rum takımlarını tutacak kadar şerefsizliğe vardırmıştır işi. faşist miyim? bi rum ne kadarsa, ben de o kadarım.
neticede, ben ikisine de kıçımla gülüyorum. ikisi de layığını buldu, diyorum.

No More Virgilius dedi ki...

Bu akşam eve gittiğimde Aziz Yıldırım- Deniz Baykal benzerliğini, yenilginin acısını etrafa saldırarak çıkarma ve kendi suçlarını gizleme çabalarını, panaromik bir bakışla FB- CHP'nin aslında ne kadar birbirinin aynı olduğunu örneklemelerle ve biraz da Jonathan Swift ve Konfüçyus'tan alıntılarla süsleyip yazacaktım ki, JoA'nın blogunun sol tarafında bulunan okuma listesinde senin postunun başlığını gördüm.

Senden nefret ediyorum.

Uyumsuz dedi ki...

Sevgili Cüzzam, ben aslında bir nevi arabulucuk yapmak istedim. Ben de FB'nin o kadar parasına, havasına karşın kendisini böylesine komik hallere düşürmesine güldüm elbette. Ancak gülmek de bir yere kadar, zira ben GS'liler gibi FB şampiyon olamadı diye değil, Bursaspor şampiyon oldu diye sevinen biriyim :)

Benden nefret eden Virgilius eksiliği, yaz sen gene de yaw, aynı gazetenin köşe yazarı mıyız, herkesin hissi farklı, sen yaz hadi, merak ettim :)

Adsız dedi ki...

herkes Fenerli olamayacağı gibi, Fenerli olanda utanmamıştır takımından hiçbir koşulda.. Bazılarının İslam Çupi'si vardır sadece.. Bu bile yeterlidir..

hadi eyvallah der, şu 3. dünya ülkesi bile olamamış yurdumda hala bi halta yaramayan futbol muhabbetine devam edilmesini de çözmüş değilim

Cüzzamlı Melek dedi ki...

uyummmmmmmm,
sevgilim bursasporlu olduuçün, ben de pek sevindim şekerim. hatta cmhrbşklğ kupasını onlarla oynıcamıza, trabzonun bursayı yenicene ve sevgilimi teselli etmeme vesile olcana daha da sevindim.
ahah...

Karakalem dedi ki...

Baykal tek bir kişidir. Yani işleyen ve karar veren tek bir kafa ve bir kafanın herzaman dosdorğu karar verme ihtimali ne yazık ki bu çağda bile mümkün değil.
Kaldı ki onu ayıplayanlar sanki inziva kapısını yeni açmış ve doğuştan kırklanmış kişiler. Bugün güzel ülkemin kapanan yollu köylerinde bile nice aldatmalar, entrikalar ve insanın kanını donduran işler çevrilyor ve bu kişiler Baykal'ı eleştiriyor. Neden? Yaptığı yanlış..

Hem cinsiyetini değiştirmiş birine Diva deyip bağrına basacak kadar, eşini en yakın arkadaşıyla aldatacak kadar, kocan askerdeyken tüm televizyonlarda başkalarıyla fink atan görüntülerin çıkacak kadar geniş olacaksın hem Baykal'ı eleştirecek kadar tutucu. Olmaz böyle şey..
Baykal CHP'nin başına da Türkiye siyasetine de "güzel ahlakı yayma" düşüncesiyle geçmedi ki. Beşeri işleri akla ve hukuka uygun, Atatürk ilkelerinden sapmadan yürütmeye talipti en fazla.

Bence aydınlar avam takımını kızdırmamak için bir kelle daha vermeye razı. Bizde ki halkı yükseltme yerine halka inme anlayışı bil çıkarcılığın, yalakalığın ve aciziyetin daniskası.Baykal gönderilecekse iyi bir lider olmadığı,partiyi kötü yönettiği için gönderilsin, gönderilsin ki avam takımına kimsenin özel hayatı bizi ilgilendirmez mesajı verilsin bir daha da böyle belaltı sataşmalara kimse ehemniyet vermesin.

Fenerbahçe konusunda ki yorumlara ise tamamen katılıyorum.Çünkü o camia içinde milyonca kafa var ve çok azı diğer takımları küçültmeden kendi başarısını yüceltme çabası içersinde.

Cüzzamlı Melek dedi ki...

ahah, futbol geyiği 3. dünya ülkesi şeysi ama şu kızı şöyle becerdim, bu kızı şöyle zıplattım...lar modern dünyanın getirisi...
iyiymiş :DDD

cecil dedi ki...

ders olsun dicem ama ne fener .. ne baykal..
ders çıkartamazlar..
sevgiler..
bugün keşfettim .. takipçinizim ..bundan böyle