13 Nisan 2010 Salı

Kime ne hediye almalı ?


Yakın akrabalık ilişkiniz yoksa, hediye alacağınız kişi kim olursa olsun, o güzel renkli paketi kendisine uzatırken iyi gözlem yapın.

Hediye paketine gösterdiği heyecan, içindekini gördükten sonra sönüyor mu ? Alınan nesne bir kıyafet ise başka rengi var mıydı diye sorguluyor mu ? Aksesuar ise, üstünde tutup denemek yerine paketin içine geri tıkıştırıp kenara koyuyor mu ? Ya da bariz bir şekilde değiştirme kartını sizden önce o bulmaya çalışıyor mu ?

Bu tür insanlar için hediye seçiminde kendinizi sıkmak yerine tavsiyem gidin en sevdiği mağazadan hediye çeki alın. Ya da açıkça sorun ne ister bu doğum gününde, yeni yılda ya da yıl dönümünde diye. Ne siz uğraş vermiş olursunuz, ne de o kadar emeğin sonunda karşınızdaki hayal kırıklığına uğramaz.

Bir de hediyeyi uzattığınızda, paketi açıp içindekini görünce ayrı bir sevinen insan türü vardır. Seçiminiz neyse, yanılmadığınızı size açıkça belli ederler. Kıyafetin rengini değil bedeni tutmazsa üzülürler. Kutunun içinde aradıkları kart değiştirme değil, ellerinizle yazdığınız tebrik kartıdır. Ve sizin kendinizi temize çıkarmak için ısrarla gösterdiğiniz değiştirme kartını da gözünüzün önünde yırtıp atarlar.

Böyleleri için çok masrafa girmeye gerek yoktur. Onları yakından takip edip hangi mağazanın hangi vitrinindeki kıyafete gözü takıldı, dergileri karıştırırken ne tür elektronik aletlere dalıp gidiyor diye dedektiflik yapmanız da gerekmez.

En sevdiği çiçek, en sevdiği yemek bir de siz, başlı başına en ideal hediyesinizdir zaten.

Sonrasında, bu değerli hediyesinin yani sizin, sahibinizi mutlu etmekten başka bir görevi yoktur artık.

3 yorum:

irfun4ever dedi ki...

kolay iş, ben fotosunu cekip gönderiyordum maille alayım mı bunu uyar mı sana filan diye

Uyumsuz dedi ki...

rezalet :)

irfun4ever dedi ki...

yok vall akızın hoşuna gitmişti. Mangodan indirimden almıştım bi hediye 35 lira da vermiştim ama güzeldi baya. Sonra baktım kendisi kız kardeşi anası herkes o elbiseyi giyiyor. :D