27 Mart 2010 Cumartesi

Kıro Türk Havayolları !

Kadrolaşmanın THY`yi ne kadar aşağı seviyelere düşürdüğüne emin olmak için tek bir uçuş yeterliymiş meğer.

En çok kar getiren KİTleri bile tek tek satan devlet, neden THY`yi inatla elinde tutar mesela ? İmam Hatiplilerin en kolay yoldan parayı vuracakları yer burası olduğu için midir acaba ?

Yolculara içki servisi yapmayı dini nedenlerle reddeden kabin memurları belki sadece uydurma bir hikayedir. Ancak THY`de çalışmaya bundan on yıl önce kabin memur olarak başlayan; ardından terfi edip genel müdürlükte işini sürdüren bir arkadaşımdan çok iyi biliyorum ki yeniler eskileri göndermek için ciddi bir bezdirme politikası uyguluyorlar. Sanki kaçırdıklarının yerine getirecekleri tipler Türk Havayolları`nı süper bir hale sokabilecekmiş gibi !

Star Alliance`ım ben ! diye her uçuş öncesi sektirmeden hava atıp bir tane bile Star Alliance bağlantılı uçuşuna zamanında aktarma verememesi tam bir çelişki yumağı. Üstelik yolcusundan özür dilemeyi de kendine yediremeyecek kadar da gururlu ! Şikayet eden yolcusuna karşı kriz yönetimini onlarla mücadeleye girmek de firmanın imzası olsa gerek.

THY ile uçma şanssızlığına düştüğünüzde, her hangi bir yer ya da kabin görevlisinden fırça yemeye hazırlayın bir kere kendinizi. Uçağınız sürekli rötar yaptığı halde tatmin edici yanıt gelmiyor diye bir görevliye neden diye mi sordunuz ? Kesin çaçaronun teki bir yanıtı yapıştıracaktır suratınıza. Uçaktaki servisten memnun mı kalmadınız ? Kabin memuru sizin şikayetinize karşılık altta kalmamak için sizi diğer yolcuların ortasında küçük düşürecek lafları yetiştirmekte asla tereddüt etmeyecektir. Bir de kazara bavulunuz mu kayboldu ? İşte o zaman görevli, asıl suçlunun siz olduğunu açıkça ve seviyesizce size hissettirebilme başarısını da gösterecektir.

Özel uçak firmalarıyla rekabette öne geçmeyi kalitesini ortaya koymak yerine gidip elalemin futbol takımlarına sponsor olarak ya da Kevin Costner`la reklam filmleri çekerek becerebileceğine inanan bir anlayışın zavallı kurbanı olmuş THY artık.

Cilt kanserine yakalanmış bir hastayı, hala sağlıklı gösterebilmek için makyaj yapıyor aklınca. Ama içten içe kanser yayılmış, kemirip bitiriyor o sırada koca firmayı: o da işin gerçek görünen acı kısmı !

4 yorum:

Cüzzamlı Melek dedi ki...

valla bi kere ben içki istersem ve kabin memuru arıza çıkartırsa, kapıyı açar, kendisini dışarı atarım.
hem siyonistlerin köpeği olacaksın hem müslümancılık oynayayacaksın, s.kerim ben öyle işi...

thy'nin ne kadar kıro olduğunu, badem bıyıklı ayak yalayıcıların deve kesmelerinden ve karta kaçmış holivud eskilerini reklam filminde oynatmalarından biliyoduk zaten.

ama yineliyorum. 5 vakit tel aviv'e tapıp da bana dincilik yapan herhangi bi şahsın, bilmem kaç fitten paraşütsüz inişe geçme ihtimali yüksektir..

ahah...

Adsız dedi ki...

:) güzeldi.
örnekleme çook.
kitap haline getirilmeli bence.

Neşetuana dedi ki...

THY ile hiç uçuş yapmadım ama öğrendiğim iyi oldu.Zevkle okudum yazıyı :)

putrel dedi ki...

THY: Talancı Hanzolar Yatağı!

Talancı: Talan eden, yağmalayan, çapulcu!