27 Ağustos 2009 Perşembe

Derleme isyan birikmiş öfke

Takip ettiğim blogçu arkadaşlarımın son zamanlardaki isyanlarına katılmadan edemiyorum.

Kışın en zor geçtiği illerden olan Ankara'da yaşayan Geveze Baykuş yaz gibi güzel bir mevsime sırf ter kokusu saçan insanlar yüzünden küsmüş durumda. Toplu taşıma araçlarına binmeyi geçtim, büyük holdinglerin içinde çalışanların temiz takımlarla resmi geçit yaptığı asansörler bile içinden kabus fışkıran Pandoranın Kutusu'na dönüşebiliyor yaz aylarında.

Bir insan, 2009 yılında, hala artık nasıl adam gibi banyo yapmayı bilmiyor aklım almıyor. Sebze gibi kendini iki dakika suyun altında tutmakla arındığını, normalde minimuma indirmesi gereken tüyleriyle ilgilenmek yerine o bölgelere deodorant sıkmakla o salak reklamlardaki gibi ter kokusunu önlediğini sanıyor.

Valla insanlar, sözüm size.. Ancak sıcak banyoda sabunlanmış kese ile iyice kendinizi ovarak gerçekten yıkanmış sayılıyorsunuz. O insanı kandıran güzel kokulu kimyasallar yani duş jelleri sizi temizlemiyor, sadece cildinize cila çekiyor o kadar. Yani sabunla ve keseyle yıkanmamiş insana temiz demem ben arkadaş. Ayrıca o kişinin hormonol bir bozukluğu yoksa tıpkı Geveze'nin de belirttiği gibi tüm gün koku bombası şeklinde dolanması kaçınılmaz.


Windrider'ın bahsettiği kitap okuma oranında, okuma-yazma bilen nufusların bizden daha az olduğu ülkerin dahi gerisinde olmamızın sonuçlarından biri işte budur.

Geçtim romanı, şiiri, daha inandığı dinin tek kaynağı olan kutsal kitabını okumamış ve yaşamını orada belirtilen öğretilerden haberi bile olmadan sürdüren insanlarla dolu bu ülke.

Hani kafası çalışmayan, beyni basmayan bir halk da değiliz. İşin içinde çalışıp kazanmak yerine kolay kazanç oldu mu kafa her türlü hinliğe çalışıyor. Cep telefonlarınıza ya da emaillerinize tanımadığınız kişilerden gelen mesajları düşünün. Ya hayatın sillesini yemiş zavallılar sadaka için dileniyor ya da size büyük bir ödül çıktı diyerek bilmem nereye para göndermenizi talep ediyorlar. Daha da komiği kendilerini polis diye tanıtıp arka fonda polis telsizi efekti kullanarak kendilerine kontör göndermenizi talep eden aramalar dahi yapıyorlar.

Burada şunu soruyorum. Bu kadar düzenek kurup hikaye yazıp ona buna bulaşabilecek cesaret ve yeteneğe sahipsin madem, neden adam gibi herkese ve kendine faydalı olacak bir iş yaratmıyorsun ki be adam ? Senden daha saf ve iyi niyetli insanlardan faydalanmak yerine oturup kafanı daha olumlu şeyler için kullansana !

Rahmetli Aziz Nesin yüzde altmışı salak bu ülkenin derken aslında görünen tablonun iyimser yorumunu yapmıştı. Çünkü ben de dahil birçoğumz aslında o yüzde altmışlık dilimdeyiz ki geriye kalan bu yüzde kırklık gerizekalıların kendilerine, etrafa, bize ve bu ülke değerlerine verdiği zararı çekmek zorunda kalıyoruz.

Yüzde kırklık bu kesimin ülkeyi her geçen gün yok etmesine tanık olan salakları oynuyoruz..

6 yorum:

Adsız dedi ki...

be adam ?
bunu hep adamlar mı yapıyor?

Uyumsuz dedi ki...

sen de gidip gene iğneyle deşeleyip bulmuşsun ayrıntıyı. Be adam Türkçe'deki kullanımlardan biridir yahu.

Adsız dedi ki...

hemşo,
sizin yüzünüzden değişmedi mi Bilimadamı, Biiminsanı olarak diyorum ve bu konuyu kapatıyorum:)

Uyumsuz dedi ki...

Pekala, bu durumda konunun igrenc ayrintisina girmem gerekiyor. Türkiye'de kadınlar koltukaltı tüylerini alırlar ama erkeler almıyor. O yüzden be adam diyorum. Çünkü ter kokanlar büyük bir oranda erkek oluyor.

geveze baykuş dedi ki...

evet, plajlar iğrenç manzaralarını fışkırtan adamlarla dolu ıyk!

LoLLa dedi ki...

aagghhhh bir ankara dusmani olarak ben dudaklarımı ısıra ısıra okudum katıldım siddetle !