6 Mayıs 2010 Perşembe

Panter Emel'im ben

Hayvanlardan korkmayı, böceklerden tiksinmeyi, huylanmayı kesinlikle anlarım. Anlayış bile gösteririm bu tür çekincesi olan insanlara. Bunlar ya hayvanlardan uzak ortamda büyümüşlerdir, alışık değillerdir ya da tam tersi hayvanlarla çok kötü bir tecrübe yaşadıkları için aralarındaki ilişkiyi kesmişlerdir.

Ama gerek doğada, gerek sokakta nerede olursa olsun hayvanlara karşı üstünlük kompleksi geliştirmiş bir ırk vardır ki işte bu insanlar, ciddi söylüyorum elime geçmesinler. Kendi ezikliklerini tatmin etmek için sokakta kedi,-köpek tekmeleyen mahlukları zaten kazanlara tıkıp yaksınlar da benim asıl derdim güya iyi eğitim almış, iyi yerlerde çalışan, sözde görmüş geçirmiş insanların tutumları.

Gördükleri her dört ayaklı canlıya " pist ", " kışt" demekle ömür geçiren bu cinsler ne yazık ki doğuştan hayvan sevgisi taşıyan evlatlarını da zehirliyorlar.

Kimse gidip her gördüğü hayvanın boynuna sarılsın, geceleri koynuna alıp yatsın demiyorum elbet. Ancak hayvanlara kötü niyetle bakılmasına da anlam veremiyorum. Çocuğuna " Tamam kedileri çok seviyorsun ama onunla oynama, belki tırmalar, onun yerine başını sev, ya da uzaktan bak öyle sev." demek çok mu zor ?

Ya da " O köpeğin de canı var, o da soğukta senin gibi üşüyor, yemek bulamazsa acıkıyor, üstelik hep sokakta yatıyor, o yüzden sakın canını yakma, yazık." diye öğüt vermek bir nesli yok mu eder ?

O yüzden kimse kusura bakmasın, hayvanlara karşı güç kullanan, bunu teşvik edip onaylayan ve hatta buna sesini çıkarmayan kitle, kendini benden korusun. Madem ortada bir güç savaşı verilmek isteniyor, buyrun karşılarında Panter Emel'den de gözü dönmüş bir asker var !

11 yorum:

Unknown dedi ki...

ben 14 yaşında filandım, deprem paranoyağı annem ömerli'ye apar topar götürdü bizi, köy orası evler tek katlı diye. Neyse muhtarın bir oğlu vardı, kedilerin patilerini bağlayıp kaydıraktan falan atıyordu. Ben ve azman bir kuzenim yakaladık çocuğu, bağladık ayaklarını çıkardık kaydırağın tepesine, çocuk yalvar yakar, abla etme eyleme filan. Dedim her gün köyün bütün kedilerine süt çıkaracaksın, birgün her köşede süt olmadığını göreyim elimden çekeceğin var. Yani panter Emel'lik bende fazlasıyla mevcut öok hak veriyorum.

Uyumsuz dedi ki...

Seni kendime yaver atıyorum :)

marléne the third dedi ki...

yanındaki hırbo kıza hava olsun diye ayağıyla köpekleri kedileri iten kakan kıroların tam mevsimi şu an.her yeşillik alanda dibimizdeler.bunlara da bişey yapmak lazım.

Cüzzamlı Melek dedi ki...

bi kere, insandan hayvanı yok.

ikincisi, benim örümceklere karşı feci bi hassasiyetim var. beni zehirleyeceğini bilsem bile asla öldürmem. mübarek hayvandır. evimde çeşitli ebatlarda örümcekler görürsünüz. ki en küçüğü, mutfağımın bitanesi "eşref"tir. adı eşref. ben bi sesleniyorum bu çıkıp geliyo hemen.
temizliğe gelen hanımlar tembihlidir. örümcek ağı görseler bile elleyemezler. hiçbi örümceği öldüremezler.
manyak mıyım?
evet
ama Suresi bile var, mü,barek hayvan...
:)))

cem dedi ki...

benim de hayvanlarla aram pek iyi değildir lakin şiddet uygulayanlar konusunda senin gibi düşünüyorum..

(tehlikeyi atlatmışımdır umarım, panter emel deyince bi tırstım da)

Cüzzamlı Melek dedi ki...

şunu fark ettim... yazıları okuyorum, o anda zihnimde her ne beliriyosa ona ilişkin yorum yazıyorum. sonra bakıyorum, konuyla ilgisi yok. beni de böyle kabul edin artık :)))

Karakalem dedi ki...

Geçen hafta severek büyüttüğüm iki ördeğimden birini çaldılar... Umarım bakmak için çalmışlardır diyorum ama bahçedeki tüylerine bakılırsa pek öyle görünmüyor:(

Uyumsuz dedi ki...

Sevgili cuzzam, bizim orumcegin adi da Hamdi`ydi. Neden erkek oluyor ya bunlar ? Bir sonrakine Şukufe derim artık :) Ote yandan yorum dedigin odur zaten, ne anlatildigi degil sende ne uyandirdigi onemli yazilanlarin. o yuzden sana yorumlarini ac diyoruz kizim, gor bak kimde ne hisler uyandiriyorsun.

Gereksiz Adam, hayvanlardan korkanlarin hayvanlara kotu davrandigini gormedim ben. Genelde uzak durmakla yetiniyorlar. Marlene`in bahsettigi gibi sokakta gordukleri canlilara futbol topu muameles yapanlarla benim derdim.

Kara kalem, et fiyatlarinin uctugunu dusunursek, ne yazik ki gozu donmuslerin o guzelim ordegi caldigini saniyorum.

Onlari da bahcede tutmak gerek ama diger ordegina sahip cik nolur, o sapiklar gelip onu da kacirirlar.

Adsız dedi ki...

bizde hayvanları çokseviyoruzkapımızda köpegimiz hiç eksik olmazbaşı boş köpeklerden çoçuklarımızıbazen okula gönderemiyoruz butun yetkilileri arıyoruz kimse ilgilenmiyor bu hayvanları toplayıpta niçin ilgilenmiyorlar bu sahipsiz köpekle toplayıpta barınaklarakonulma imkanıyokmu...iyi..çalışmalar,,,,,,,,,

Adsız dedi ki...

yorumlara niçin cevap yazmıyorsunuz

Uyumsuz dedi ki...

Pardon, daha yeni gördüm yorumunuzu. Fakat nasıl bir yanıt vermem gerektiğini bilemedim.