23 Mart 2010 Salı

Apartman dairesinde hayvan beslemenin sakıncaları

Pazartesi sabahı evden daha dışarı adımımı attım ve asansöre iliştirilmiş bir not ile haftaya açılışımı yaptım.

Alt komşulardan biri, biz üst katlara nezaketen aşağı sigara izmariti ve yemek suyu boca etmememizi rica ediyordu. Belli ki bu terbiyesizlikten o kadar bezmiş ki sigaranın Parlament marka olduğunu ve yağlı yemek sularının döküldüğü gece oniki buçuğu da açıkça belirtmekten kaçınmamış. Ben olsam oturup bu mektubu yazmakla vakit kaybedeceğime çıkar, altı katın birden kapısına dayanır ve o sigara izmaritlerinin sahibini tek tek arar sorardım ! Gene bu komşu sabırlı biri ki böyle bir yol tercih etmiş.

Şu an yaşadığım ev, ben doğduğumdan beri değiştirdiğim herhalde 25. ev falan olmalı. Ve ben hayatımda ilk kez alt komşuların üst katlardan atılan tuhaf maddelerden dolayı sıkıntı yaşamasını bu sitede yaşadım. Üstelik de ben İzmir gibi yılın yarısı, insanların vaktini salon yerine balkonda geçirdiği bir şehirde doğdum, büyüdüm. Ne aşağı sigara izmaritlerinin atıldığını gördük ne de yemek sularının boşaltıldığını. Olan tek tük halı silkeleme krizleri de çabucak halledilirdi ama aşağı böyle şeyler atmak ciddi söylüyorum, insanın bünyesinde öküz geni içermesiyle orantılı bir davranış bence !

Oyuncak, kalem ya da sadece su deseler, hani diyeceğim çoluk çocuk başı boş kalınca atıyor. Ama belli ki balkonda keyif sigarası yakan küllük niyetine alt kattakilerin brandalarını hedef alıyor. Yemek suları konusunda kafam karışık aslında. Bunun için uyduracak bir hikayem bile yok, yuh demekten başka ! İlk günden beri diyorum, bu hali vakti yerinde insanların oturduğu site ne yazık ki aile terbiyesi nedir hiç bilmeyen insanlarla dolu.

Benim ilkokuldayken oturduğumuz ve tamamı rafineri işçi ailelerinin oluşturduğu, önünde ineklerin otladığı bir tarlanın olduğu Bostanlı'daki apartman hayatımız bu siteyle kıyaslandığında inanın İngiliz aristokrasisini sollar.

Yani, hali vakti yerinde olmak, insan olabilmek için yeterli bir durum değilmiş demek ki. Çünkü insan olan, o notu sabah asansörde gördüğünde iner, iki alt komşusundan da özür diler ve bir daha böyle bir sıkıntıya sebep vermeyeceğine dair söz verirdi. Ama diyorum ya insan sayısı az işte bizim sitede...

9 yorum:

Feride Nizamettin dedi ki...

:))
süpperrr

nalan dedi ki...

ben de açtım, ya kedi köpek beslemek mi zor acep diye.
ama yuh yani !

Adsız dedi ki...

Enteresandir ama bizim apartmanda da direk balkondan yemek suyu boca ediyodu birileri. Tabi mutfagin tam apartmanin giris merdivenlerinin uzerinde oldugunu belirtmeme gerek yok herhalde :)

Ali K.

Uyumsuz dedi ki...

Yok canım, kedidir, köpektir, kuştur, iguanadır, bunlar apartman hayatına çok kolay uyum sağlayan hayvanlar. Asıl zor olan ayı ve öküz !

Cüzzamlı Melek dedi ki...

ah bebeğim sen caaanım izmirlilerle diğer öküzleri bir mi tutuyosun. gözünü seveyim izmirin...

Adsız dedi ki...

Üst katımda bir "hayvan" yaşıyor. Gece 3'te çıkardığı seslere zıplayarak uyanıyorum. 118 sekseeaeeaaaan diye bağırarak şarkı söyleyebilecek bir yeteneğe sahip. Bir de zavallı bir köpek yavrusu edindi, onu dövüyor hep, köpeğin ağlama sesi dayanılmaz hale geliyor bazen. Habire polis çağırıyorum. Artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. İstanbul... Ne boktan memleketmiş meğer!

Ankara'da da bir üst kat komşum vardı, balkonumda çamaşır asılıyken (ipte değil, içeride çamaşırlıkta) aşağıya su boca ederdi. Çamaşırlarımın ıslandığını görünce çıldırıp kapısına giderdim, bahanesi şu olurdu: "Fasulye yıkadım, suyunu da boşa gitmesin diye aşağıya döktüm". Aşağıda ne var sandınız? Bahçe değil, otoparkın beton zemini vardı.

Hep diyorum, her yer "çöplük insan" kaynıyor. Ama istanbul'da metrekareye çok daha fazla sayıda düşüyor bunlardan.

Uyumsuz dedi ki...

Sevgili Bir Kadin, sende de bizim alt komsularin sabri varmis gercekten. Ben herhalde sopayi alir once o kopegi doven itin kafasina bir guzel indirir sonra da gider Ankara`da fasulye suyuyla bahce sulamaya kalkan kadina soyle kocaman bir tokadi yapistirirdim. Ciddiyim ! Hani hayvanlari dayakla terbiye etmek gerek derler ya, dogru bence, ancak bundan anlar bunlar yahu..

irfun4ever dedi ki...

vay anasını ya, ulan para ile insan kalitesi artmıyor herhalde. kalite başka birşey.

Dalgaları Aşmak dedi ki...

bir hayvan sahibi olarak atladım hemen yazıya :)Süper bir başlıktı :)
Bizim apartmanda da,tuvaletlere atılanlar için sık sık yazı konur panoya :)