25 Ağustos 2009 Salı

Kısa uyarı

Evcil hayvanlarla ilgili bir fuarda bir polis ve köpeğini sevmiştik. Hayvan dev gibi, simsiyah belime kadar gelen bir yaratıktı ama gözlerinin içi sevimli bakıyordu. O yüzden polismiş, kocamanmış bakmadan sevmiştim.

Babam polise dönüp
ama böyle sürekli insanlara sevdirmiyorsunuzdur herhalde di mi, sonuçta hani polis köpeği falan ya gibisinden yorum yaptı. Polis gayet sakin hayır dedi, istediği kadar insanlarla içli dışlı olabilir, birine saldırması için benim tek sözüm yeter.

İşte bu
kraldan çok kralcı diye nazikçe nitelendirdiğimiz ama aslında birilerinin emrindeki " köpek" olmanın tabiata dayandırılmış gerçeğidir.

Yalaka olmak, sürekli peşinden gitmek ya da olur olmadık yerde o kişiyi anmak gerekmez birinin köpeği olmak için. Sahip ısır der düşünmeden saldırır, otur der sessizce kalır.

Kuduz da olabilir, dikkat etmek lazım. Arada hafifçe sevgi gösterip gülümseyin geçin ama efendisine yamuk yapmayın her an kalçada diş izleriyle canınızı yakabilirler, benden söylemesi :)

6 yorum:

JoA dedi ki...

bu yazıyı yazdırtana acıdım desem yalan olur ama fena oturmuş:) pek güzel bir nokta vuruşu yapılmış uyumsuz hanımcıım.

geveze baykuş dedi ki...

güzelce giydirdiğin vatandaşa buradan selamlarımı yolluyorum. geçmiş olsun :)

Uyumsuz dedi ki...

harcarım, acımam ben :P

Adsız dedi ki...

ne alaka?

ipex dedi ki...

bu bahsi geçenlerden o kadar çok var ki dışarda, kendilerine köpek demek köpeklere hakaret oluyor! ellerinize sağlık, pek beğendim :)

Uyumsuz dedi ki...

İpex, haklısın, zaten son yıllarda hayvanlara ciddi ciddi insanlardan çok değer verir oldum, zira benliklerini ne olduklarını hala koruyorlar bizim gibi kendilerini şaşırmadılar, ancak örneklemek için bu anımı anlattım. Etrafta bir sürü caka satan tip var, dikkat edersen bunların çoğu beş para etmiyor, istesen çok rahat da saf dışı bırakabilirsin. Ancak o kişiye el atabilmek için etrafını saran köpek sürüsüne dikkat etmek gerekiyor. O manada yani :)

Creep oldu mu alaka ?