28 Temmuz 2009 Salı

Kaçın domuzlar geliyor !

Okumaz etmez ama duyduklarını pür dikkat ciddiye alan halkımın beni en çok eğlendiren takıntılarının başında domuz korkusu gelir. İslam dinince yenmesi yasaklanmış domuz etine karşı olan antipati o kadar yüksektir ki halkımıza göre en büyük günah sadece domuz denen bu sinsi yaratıktan gelmektedir.

Öyle ki, halkımıza göre Kuran-ı Kerim'de tüketilmesi yasaklanan leş eti, kan, alkol ve uyuşturucu maddeler tamamen ikinci planda kalmış hatta yok sayılmıştır. Yani arada içki alemleri yapıp kafayı da güzelleştirebilirsin ama domuz yemediğin sürece sorun yok. Çünkü domuz eti en büyük günah !

Herhalde içkinin domuz etinden daha sık karşımıza çıkıyor olmasından dolayı genel bir kanıksama söz konusu.

Ama sürece yayıldığında dindeki bu yasakların insan vücuduna ve psikolojisine zarar verdikleri için yasaklanmış olduklarını anlamak için biraz kafa çalıştırmak yeterli olur. Domuz etinin yağlı olmasından öte her türlü parazit ve virüsü barındıran ve iyi koşullar sağlanmadığında ciddi enfeksyonlara sebep olan bir et çeşidi olduğu bir gerçek. İçki ve uyuşturucunun insana neler yapabildiği malum. Leş ve kan da yine domuz eti gibi içeriğindeki türlü hastalıklı mikrop ve virüslerden dolayı uzak durulması öngörülmüş yenilesi şeyler.

Fakat bize göre gene de en kötüsü domuz da domuz.

Bir de okumayanların bilmediği gibi yasaklananın aslında domuz hayvanı değil sadece domuz eti yemek olduğunu görebilseler bu kadar korkmazlar bu hayvancıktan.

Bu fobiyi sembolleştiren eylemlerden biri yukarıda Penguen'in de acımadan kapağına taşıdığı Piglet paranoyası olmuştu. 2006 yılında TRT'de yayınlanan bir çizgi filmdeki karakterlerden biri olan domuz Piglet TRT tarafından sansürlenmişti. Garibim Piglet'in olduğu sahneler çocuklara kötü örnek olacak diye kırpılınca da bunu akıl eden zihniyet böyle maymun olmuştu işte.

Sonra da sakınan göze çöp battı. İzmir'de muhafazakar bir sitede verilen yemekli davet sonrası herkesin ellerinin yüzlerinin şişmesi sonucu ortaya çıktı ki çiğ köfteden parazit kapılmıştı. Ve bu parazit sadece domuz etinde görülen tür bir parazitti.

Gündem hastalığımız domuz gribi olarak çıkış yapan H1N1 gribiyle ilgili halkımız hafiften kendini güvende hissediyor gibi. Ee, domuz eti yemiyoruz, nerden bulaşsın bize domuz gibi di mi ? Ama insan eti de yemediğine göre nasıl kapıyorsun normal gribi diye akıl eden yok tabi.

Herkesin günah seçimi de menü seçimi kendine aittir. Domuz da canı olan bir hayvandır ve onu yememek bizim için yeterli olacaktır, onun dışında lütfen bu hayvanı rahat bırakalım artık.

16 yorum:

Nalan Göksu dedi ki...

Bak bunu bilmiyordum:)

Eglenceli bi ulkeyiz.Ah bide yaptiklarimizin komikligini anlasak:)

geveze baykuş dedi ki...

normal gribi nasıl kapıyosun dersen, bunun öpüşmesi vaaaar, koklaşması vaaar... e arada hayvancıklarla haşır neşir hiç mi yok? var anasını satayım, o da var!

domuz gene neyse, bi eşek gribi çıksın da, asıl o zaman gör sen memleketteki icraatları :)

patlatmışsın gene bombayı, eline sağlık :)

Adsız dedi ki...

tr'de domuz gribi vakası, 124 kişi olmuş.
İzmir'de bizim muhitten alınan çiğ köftelerde çıkmıştı o hastalık. Sakatatın her türünü severim ama bir türlü dışarıdan alınan çiğ köfte olayına ısınamadım.
Bir kere evde denemiştim, 2 gün kollarım ağrımıştı.

Uyumsuz dedi ki...

hahaha Geveze süpersin yaa, Eşek gribinin çıktığı gün bir çok Türk erkeğinin cinsel hayatı sekteye uğrayacak demektir :)))

Adsız dedi ki...

bak gördün mü işte domuz diye yazdın ve ben artık senin blogunu okuyamayacağım.

pis oldu senin blogun artık.
mundar oldu.

Feride Nizamettin dedi ki...

alemsin uyumsuz yaaa.
ben de mümin şirinlere takmıştım.
bkz : http://pisikopati.blogspot.com/2008/08/mmin-irinler.html

Uyumsuz dedi ki...

ay evet onu biliyorum. Bir grup işi gücü olmaz da Şirinler'in komünizm propagandası yaptığını ileri sürerek gereksiz şehir efsanesi yaratmıştı. Ülen başını ak sakallı dedenin çektiği ve içinde sadece bir kız olan köyde komünizm mi kalır :P

Feride Nizamettin dedi ki...

Yok o Şirinler için hep söylenir de yaratıcısı sıkı bir Kızılmış ondan herhalde. Bir de komün yaşıyolar ya bıdıklar:)

Benimki günaydın yerine Selamünaleyküm diyen Şirinler'di.
Kanal 7'de mi Samanyolu'nda mı ne öyle çevirip yayınlıyorlardı. Şirin Baba cumaya falan gidiyor:)

Uyumsuz dedi ki...

evet evet biliyorum. O kanallarda belgesel seyretmek de ayrı bir olay. Ne zaman bir hayvan doğursa ya da tırtıl kelebeğe dönüşse olayı ilahi güçlerle yorumlamaları resmen iç kıyıyor. Saman ve kanal7 için çeviri yapanlar çok sanslılar, oturup kendi senaryolarını yazıyorlar resmen.

geveze baykuş dedi ki...

eşek gribinin çıkacağı günleri dört gözle bekliyorum. o zaman seninle oturucaz deniz kıyısına, gün batımına karşı kadeh kaldırıcaz :)

yaşasın kötülükkkkkkkk!

Uyumsuz dedi ki...

Evet gevezem baykuşum, ama gene de çok fazla erkek ortamlarına girmememekte fayda var. Eşeklerden kendini sakınanların hedefine dönüşmeyelim de sonra :P

geveze baykuş dedi ki...

iki kulak bi kuyruk takar otururuz be uyumsuz, ayıpettin :)

hayır, ben ettim! ben ettim sen etme! fikre bak ya, ilk anda ne düşündüm şimdi ne geldi aklıma!

eşeklerden uzak kalmak zorunda olanlara eşek fantazisi, playboy'un tavşan kızları gibi rüstem'in eşek kızları! kesin başımıza bi iş gelir, kesinnn!

aaa!.. uyumsuz, bak gene aklıma bi şey geldi, bu fikri biz hayata geçirelim yahu. vallahi paraya para demeyizzzzzz :))))

Uyumsuz dedi ki...

hehe valla yaw. Hem eşek fantazisi fikrini yurt dışına da ihraç ederiz. Sürekli at, köpek nereye kadar yaw :P

geveze baykuş dedi ki...

yurtdışında çok ilgi göreceğini sanmıyorum ya.

hmm.. aslında 2-3 sene önce ingiltere'de bi çayırda boynuna maşallah takılası bi türk ile masum bi donkey uygunsuz vaziyette yakalanmıştı da, adama hayvanlara eziyetten dava açılmıştı.... tamam tamam, türkler nerde yoğun? almanya, belçika, hollanda... evet evet, buralara ihraç edilebilir eşekkızlar.

şimdi ben hemen kostümler üzerinde çalışmaya başlıyorum, sen de bu arada bikaç ahu tuğba-nuri alço filmi bul. kızları nasıl ağımıza düşüreceğimizi iyice bi öğrenelim.

bak gör, bu iş çocuk dilendirmekten daha karlı olacak, paraya para demiycez :)

Uyumsuz dedi ki...

ehehe, o zaman Playboy Malikanesi gibi, biz de Donkeygirl malikanesi yapip içinde robdüşambırlarımızla dolaşalım :P Gelsin paralarrrrrrrrrrr :)

geveze baykuş dedi ki...

ooov süper! bakarsın justin timberlake de gelir bizim malikanede yeni klip çeker :)))