10 Mayıs 2009 Pazar

Restoranlara acil sigara yasağı

Aslında sigaranın kendisine de içenlere de çok fazla tepkim yok. Yeter ki sigarayı yerinde ve düzgün içmeyi bilsin insanlar. Kahvenin yanında, güzel bir yemek sonrası sakince içilen keyif sigarasını sonuna kadar destekliyorum hatta.

Ama onun dışında her zaman her yerde uyuzum sigaraya. Sokakta yürürken sigara içenlere bile kılım. Arkandan ya da yanından gelip geçiyorum dumanini yediriyorsun bana ya, gezinme işte öyle salak salak elinde sigara sokakta !

Bir de asla restoranlardaki sigara tüketimine katlanamıyorum. Nasıl bir psikoloji varsa millette o ağız asla boş durmuyor. Masaya oturuluyor daha garson bardağa su doldurmadan sigara yakılıyor; yemek geliyor tabak yarılanıyor sigara yakılıyor; yemek bitiyor kahve gelmeden sigara yakılıyor; hesap isteniyor gelmeden sigara yakılıyor. Zaten içeride onca yemeğin isi kokusu var bir de o tiksinç sigara dumanıyla harmanlanınca o akşam yemeği sizin için faciaya dönüşüyor. Havalandırması iyi kötü çalışan barlarda, gece klüplerindeki üstünüze sinen sigara dumanı bile daha bir katlanılır oluyor; en azından salt sigara dumanı o. Ama restorantlarda hele ki orası bir kebabcıysa of off !! Saçınıza, kıyafetinize, çantanıza, paltonuza sinen o et-yağ-sigara ve havasızlık kokusunun ölümcül karmasına bir kere bulandınız mı sizi seven herkesten uzak durun derim, yoksa ömür boyu çıkmaz o koku imajı akıllardan.

Temmuz mu neyse bir an önce restoranlara getirilsin bu sigara yasağı. Böylece sigara tiryakisi sağlıklarını çöpe atmaya meraklı tiplemeler de biz geriye kalan halk gibi adam gibi yemeklerini yiyip masadan kalkmanın adabını benimserler artık. Ayrıca sigara degil yemek yemegi de öğrenirler belki..

11 yorum:

Aslısın dedi ki...

O nefret ettiğin tipler var ya; onlardan biriydim. Sürekli de etrafı rahatsız ediyorum diye huzursuz olur yine de duramazdım.

Bıraktım. Şimdi ben de onlardan nefret eder oldum. Hele gece barlarda öyle dayanılmaz oluyor ki bazen. Kendimden utanıyorum şimdi o günleri düşünüp.

Uyumsuz dedi ki...

:)) ilginctir ki sigarayi birakanlar sigara dumanindan daha fazla rahatsiz oluyorlar. Barlarda zaten sigara dumani banyosu yapiyorsun, onun hakkinda yazacak yer bile yok artik. Neyse, sigarasiz hayat umarim daha keyifli geciyordur senin icin :)

OrbY... dedi ki...

Ben de dumansiz hava sahasi lafina giciim..Sanki bi duman cikartan sigara var.AİHM'ne basvuruda buluncam..Sigara icme ozgurlugumu geri istiyorum..Kime ne ölesim varsa..

Uyumsuz dedi ki...

AIHM iyi fikir, bense 10 yıl sonra sigara içmenin tamamen yasaklanacağına eminim. Hükümetler, sigara yüzünden doğan sağlık giderlerinden dolayı tamamen yasaklayacaklar bu maddeyi.

OrbY... dedi ki...

saglik gideri benden gidiyo..Onlara ne?

Uyumsuz dedi ki...

nasıl ya ? Benden de gidiyor. Devlet hastanelerine giden vergi ne, içmeyin kardeşim, ABD'yi zengin etmeyin :P

OrbY... dedi ki...

Tek derdimiz sigara olsun be komsumm :))
Ben yasaklara karsiyim..Gelmisim bin yasina onlar mi soylucek bana onu yap bunu yapma diye..Karsi oldugum bu aslinda..Adam gibi yaparsin sigara icenlere deli gibi havalandirmali yerler.Icmeyenler de rahat icenler de..Yasakkkk diip de kenara cekilmek en kolayi..Dun de bi yoldan sapmam gerekiyodu,yolu kapatmislar..Baska yerden de yol bilmiyorum,kaybolcam.Ne bu dedim..Kapali giremessin dediler..Zaten asabiyim,muayenem yoktu fazla konusamadim ama icimden bol miktarda sovdum.Ben yaptim sen bak basinin caresine gibi..Dusuncesizlik,bencillik,is bilmezlik,kuskafalilik..Bunlara karsiyim..Ohhh senin bloguna da karistirdim ruhsuz,umutsuz halimi :)))
Hadi kolay gele...

Uyumsuz dedi ki...

komsum olaya yasak olarak bakinca haklısın, özellikle elindeki hakkın alınması deli eder adamı. Ama sen de biliyorsun ki bu ülkede alt yapı bile yok, adamdan süper havalandırma yapmasını mı umuyorsun ?

Kışın kapalı mekanlarda yemek yemek, içki içip dansetmek azap artık. Çünkü siz tiryakiler evde bir iki sigara içerken bir restoran ya da bara girince kendinizi kaybedip resmen bacaya dönüşüyorsunuz. Bir iki saatte yarım paket bitiriyorsunuz. Göz gözü görmüyor, ciğerler deliniyor, boğazlar zımparaya dönüyor, saçlar ve kıyafetlere sinen koku zaten gecenin en hafif hasarı oluyor.

Yani gece çıkıp paranla dayak yiyip dönüyorsun.

Sevmiyorum bunu yaw napiim

OrbY... dedi ki...

Gece cikma :))

Uyumsuz dedi ki...

yok yaa :)

OrbY... dedi ki...

Geceleri disarisi sigaradan daha tehlikeli :)