26 Şubat 2009 Perşembe

Kedi düşmanı site

Blog yazmaya ilk once yaşadığım siteyi çekiştirerek başlamıştım. Şimdi bunu bir adım öteye götürerek iyice sataşma modunda devam edeceğim...
Yaklaşık 10-12 apartmandan oluşan sitemizde bu kar kış günlerinde nasıl muhattap olabiliyorlarsa bir grup sakin sitedeki kedilerden rahatsızlık duymaya başlamış. Yaz aylarında yürüyüşe çıktığında fazla sırnaşan ya da mangal yapmak istediğinde sinek gibi yapışan kediler yüzünden derseniz gene bir derece ama insanın olabildiğince iç mekanlarda kalmak istediği bu günlerde kedilerin de bir köşeye sinip ısınmaya çalıştığı düşünülürse o cüce büsseleriyle nasıl bir rahatsızlık verebileceklerini benim hayal gücüm almıyor.

Bu rahatsızlıktan (!) dolayı site yönetimi kedileri toplayıp uzak bir yere atacakmış. Bunu utanmadan da apartmanların girişine duyuru olarak asmışlar.

Aslında buradan değil de sitenin yok paspas yoktu düştüm belimi incittim şeklinde sürekli yakınan prens ve prenseslerinin şikayatlerini sıraladıkları e-groups'a yazacaktım. Ancak daha önceki hayat tecrübelerime güvenerek bu kedilerden kurtulma yönteminin işe yaramayacağını bildiğim için hem de buradan daha özgürce saydırabildiğim için sesimi şimdilik burada yükseltiyorum.

Öncelikle, ben bu sitedeki kadar obez ve sağlikli kedi hiçbir yerde görmediğim için bunları ne kadar uzağa atsalar da bu uyanık hayvanlar azmedip döneceklerdir.

Diğer konu, biraz hafızamızı zorlar ve aslında hepimizin tozlu sokaklar, kapağı olmayan paslı bidon çöpler içindeki mahallelerde büyüdüğümüzü anımsarız. Iki saati geçen yağmurlarda anında iflas eden alt yapiya sahip sokaklarımızın üstü bugün daha temiz gözükse de aşağıdaki durum eskisinden de daha vahim. Bu haldeki kentlerimizde ortalıkta olması gerekenden daha az fare ve sıçana rastlamamızın tek sebebi her köşe başında karşımıza çıkan kedilerdir kuşkusuz.

Bu durumda tombul ve temiz kedilerden rahatsız olan benim site insanım ondan daha ufak, daha hızlı, yüzlerce virüs ve mikrobu bünyede barındırabilen, bir seferde en az yirmi yavru doğurabilen ve bu sayede hızlıca üreme beceresine sahip bir diğer bıyıklı hayvancıklarla yaşamayı kısa sürede öğrense iyi olacak.

8 yorum:

Goksu dedi ki...

Simdi ne diyecegimi bilemdim...Sizin sitede oturmak icin bi sinava falan girilmiyor degil mi?Yahu bu sizin sitede oturanlar cocukluklari apartmanda gecmemis mi...hic mi kedi gormemisler...Oturdugum semtte 10'a yakin sokak kopegi var , estaftan ya da mahalleliden de bi gun sikayet duymadim...onlar kendince biz de kendimizce yasiyoruz , ne var bunda?

Ver sen bakiim su mail adresini de ben bi sorayim?...

Basak dedi ki...

Sizin site ahalisinin kedicikleri kaplan veya çita ile karıştırdığı aşikar. Yani ben ancak böyle düşünürsem site ahalisinin ruh ve akıl sağlığını temize çıkarabilirim. Zavallılar, dört duvar arasında, ultra yalıtılmış, sentetik ortamlarda yaşaya yaşaya, bildiğimiz kendi halinde mahalle kedilerini Afrika'daki başka akrabaları ile karıştırmaktalar sanırım. Yuh ve de çüş!!! KEdiden bahsediyoruz ya, hadi bazen sokak köpekleri nedensiz saldırgan olabiliyor (bence nedensiz değil de, hadi anlamayana böyle ifade edelim), ama kedi bu ya... Ve Dünyayı sadece kendine ait mekan sanan bir insan profili var karşımızda... Kedileri uzağa taşırsınız (orantısız gücünüzü kullanarak) ama ya bu insanlara ne yapmalı???

Uyumsuz dedi ki...

ya bir de e-groupta donen mailleri okusaniz tipki Basakin dedigi gibi bildigin sokak kedisi degil de ultra vahsi baska bir yirtici hayvandan bahsediyorlar. Bir de efem 7. kattayim apartmana giren kedilerin miyavlamasi bizi bile rahatsiz ediyor diye aglananlar var ya onlarin kulaklarini kizgin demirla daglamak lazim ki sonsuz sukunete kavussunlar !!!

Basak dedi ki...

Ya ben daha ne diyeyim? Bu insanlar sonra bir de iyi olmaktan bahseder, iyi olduklarına inanırlar... Ve tabii hayattan da iyi şeyler beklerler, beklemezler hatta, onlar en iyi ya, hayat onlara hep iyi şey vermek zorundadır. Vermeyince, hınçlarını zavallı kedilerden almaya çalışırlar. Hala iyi olduklarına ve iyi şeyler hakkettiklerine inanarak...

Attila dedi ki...

Kedilerin çok uzağa bırakılsa da geri döndükleri söylenir ya o gerçek mi? Eğer oyleyse sitenin gereksizleri boşuna uğraşmış olacaklar. Umarım gerçektir.

Uyumsuz dedi ki...

Daha önce İzmit'te Tupras lojmanlarında yasarken aynı operasyon sonucu yan komşumuzun bahçede beslediği kedi Gölcük'e götürülmüştü. Adam bir ay sonra döndü, ama surat faça içinde yarıya inmiş kiloyla, yine de hırs etmiş dönmüştü, adı da Hamdi'ydi tipin :)

Bu arada iyi haber herhalde, sitedeki kedilere tasma takmışlar. Bunu yapan zihniyet tutup da kediler atmaz herhalde diye umuyorum.

Feride Nizamettin dedi ki...

Hayvan sevmeyen insanları sevmiyorum. nokta, nokta
nokta

gülizar dedi ki...

Şu zavallı kediciklerden ne isterler hiç anlamam, bu tip insanlar sanki dünya sadece kendilerininmiş gibi davranıyorlar, halbuki yaradan bu dünyayı sadece insanlar için yaratmadı, bitkilerinde, hayvanlarında bu dünyada yaşamaya en az insanlar kadar hakkı var, bence bu tarz düşünen bencil insanları toplayıp götürüp uzaklarda biryerlere bırakmalı, kendilerini muhteşem zanneden bir grup zavallı insan