9 Şubat 2009 Pazartesi

Kara koyun gücü

Genlerdeki kodlama mı böyle bilmiyorum ama sürüdeki kara koyun olmak bazılarının kaçınılmaz yazgısı.

"Genel görüş"'ü çabucak benimsemek yerine aslında baştan karşı durmak değil de empoze edilmek isteneni önce kendi değerleriyle ölçüp biçip tarttıktan sonra benimsemeyi seçme hakkına sahip olmak buna neden oluyor.

Herkes böyle derken sen iyi de neden diyorsun, ileri gidip sorguluyorsun. Yetmiyor çürütmek için tezini ortaya koyuyorsun.

Tıpkı insanlık tarihinden bu yana yaşamış tüm peygamberlerin yozlaşmış topluma karşı önce tek başlarına başlattıkları mücadele gibi..

Ya da dünya düzdür, güneş de onun ekseninde döner diye tutturmuş Engizisyon önünde inatla kendi bilimsel gerçeğini savunan Galilei gibi..

Ve hatta herkes önünde secde ederken çıkıp kralın çıplak olduğunu bağıran o cesur çocuk gibi..
Kaderinizde varsa kaçamazsınız, bazen kendinizi çok yalnız ve dışlanmış hissedersiniz. Ama o tohum içinizde varsa karakoyun olmaktan kaçmayın, çıkıntılığın haklı gururunu yaşayın..



8 yorum:

Feride Nizamettin dedi ki...

ya yazınla hiç alakası yok ama nedense aklıma orta 1'deyken bana blok flütle zorla çaldırılan "ak koyun meler gelir" türküsü geldi...::) çalmayı reddeden bir kara koyun olamadım diye bağlayım bari.

Uyumsuz dedi ki...

aslında alakasız degil çünkü ortaokul hayatım boyunca müzik derslerinden nefret ettiğim ve bu konuda hep yalnız kaldıgım için aslında bana çok hitap etti. Yau müzik dersi var diye o gün okulu ektiğim bile olurdu ne kabus dersti ya o.

Nakhar dedi ki...

Çıkıntı ya da karakoyun olmak insanı gerçekten gururlandırıyor.. haklı olanı siz olduğu gerçeğinin anlaşılması biraz zaman alsa da...

bazen ben bile kendime şaşırıyorm nasıl bir beynim var yaa diye, öldükten sonra vasiyet olarak beynimin incelenmesini steyeceğim :)

Basak dedi ki...

En sevdiğim sendromdur.Yerküreye ezber bozdurmak için indirilmişlerdir.

Attila dedi ki...

Ya bu enteresan bir paradox. Beyaz koyunlar arasındaki kara koyunlar da aslında dağınık olsalar da bir kara koyun cemaati olmuyorlar mı?

Adsız dedi ki...

ailemin karakoyunu olarak her zaman "güzel ama yalnız" bir insan oldum buna alıştım ve valla ne yalan söyleyeyim acayip gurur duyup gönlümce "ukalalık" yapıyorum sülalemin talihsiz çoğunluğuna :)

Uyumsuz dedi ki...

9 köyden kovulmaya karşın hala kara koyunlugundan dolayı hayata isyan eden birini hala tanımadım, ne mutlu :)

Basak dedi ki...

karakoyun cemaati siyon tarikatı gibidir, herkes varolduğuna inanır ama kimse belgeleyemez. Kara koyun yapar ve yaşar, ak koyun bakar ve konuşur. Hepsi bu:)