14 Haziran 2010 Pazartesi

Ne olacak bu Rusların hali ?

Çeşme`de upuzun sahili olan güzel bir plaj vardır. Kum Beach. Tatil beldesinin sakin ve nezih bir köşesi de denebilir. Aslında Çeşme`nin geçmişi düşünüldüğünde burası bir hayli yeni sayılır.

Bir gün isimleri anmaya değmez zengin iki Rus adam, tekneleriyle bu plajın yakınlarından geçerken içlerinden biri buraya uzaktan bakar ve hiç de fena değilmiş der ve hemen o dakika plaji satın alır.

Yatırım için mi ? Elbette hayır, uzaktan bakıp hoşuna gittiği için sadece.

Diğer Rus iş adamı ise herhalde diğer arkadaşı kadar zengin değil ki sadece Çeşme`de bir otelde konaklayarak tatilini geçirir. Yanında çeşitli Rus köylerinden topladığı seçme on kızla birlikte tabi. Ayrıca kaldığı süre boyunca her akşam saat yediden sonra otelin SPAsını kendisine kapattırır. Öyle ki sizin otelde kaldığınız o bir hafta boyunca odanıza hep şu not bırakılır " Tadilat nedeniyle SPA bölümümüz akşam yediden sonra hizmet verememektedir."

Gerçi otel de haklı. Saati yüz Avro olan masaj almak yerine bütün SPAyı kendi keyfine bağlamak ciddi bir onarım gerektiriyor olmalı.

Benim bu iki adamla her hangi bir sorunum yok. Böyle istediği zaman istediğini elde edebilecek bir güç ürkütücü olmalı. Ama istediği zaman istediğini alabilecek parayı düşlemek bana bir hayli acınası geliyor.

İşte biz Türk insanındaki son on yılda oluşan Rus algısı da bunun yarısından ibaret. Diğer yarısı da bir seksen boyunda sutün bacaklı sarışınlardan oluşuyor.

Nasıl bir ülkeyse erkekleri süper zengin ama çirkin, kadınları ise süper güzel ama fakir. Yer yüzünde hakikaten böyle bir halk var mıdır ? Yoksa tıpkı bundan elli yıl önce Almanya'ya giden Türkler sayesinde, Avrupa insanında oluşan imajımızın bir gün sizin de Türk olduğunuzu öğrenmeleriyle yaşadıkları dumura eş değer midir bu da ?

Belki de soruyu yanlış sordum. Rusların hali zaten ortada. Asıl bizim bu adamlara bakıp iç geçiren halimizin sonu ne olacak onu sormak lazım herhalde.

5 yorum:

Cüzzamlı Melek dedi ki...

işte Allah bizim uykularımız kaçsın, aç aç gezip yine de onlar gibi diiliz diye bunalıma girelim istemiş olacak ki, siktimin rusyasını tam dibimize sokmuş.

valla benim adam aldatsın beni bi rusla, aynı gecenin sabahı ben de onu bi rusla aldatırım. başka millet olsa yapmam, ama yanında pigme gibi kaldığımız kaltaklara gıcığım...

konu neydi ya bu arada :))) sinirlendim...

Uyumsuz dedi ki...

ehehe bu sefer tam onikiden vurdun Cüzzamım Meleğim :)

Feride Nizamettin dedi ki...

yaa takmayın kafanıza 35'ten sonra çok bozuluyo onların vücutları felan:)))))

he 35'i geçmiş kadın ister mi erkekler? tabii bu da ayrı bir soru hem de en kocamanından?

Uyumsuz dedi ki...

35 mi ? hehe yaş ortalaması düşmüş, eskiden 50'sinden sonra derlerdi. Vay be Rus kadınları da çabuk yıpranır olmuş :P

Karakalem dedi ki...

Rus kadınları ülkemiz üzerinden geçip ortadoğuyada güzellik ve diğer özellikleriyle nam saldılar.

Ortadoğuda hafif zengin bir adam kendine sadık kalacak bir eş arıyorsa bunun bir rus olması gerektiğini söylüyor. Her ne kadar yerel değerleri savunsamda dil kursunda tanıştığım rus arkadaşlar ve bugüne kadar tanıştığım kendi vatandaşlarımızı düşünüp "Biz daha iyiyiz be hocam" demek içime sinmiyor.
Evet, güzeller ve gerçekten içten insanlar. Öküz her yerde bulunur, özelden özele akıl yürütüp tek bir örnekle bir milleti yakmak gerekmez.

Türk kadınlarının sosyal rolü "hem ilgi çekeyim hem göze batmayayım- Biraz süründüreyim - hele bir test edeyim- Öyle hemen yumuşamayayım" gibi düşüncelerle parelendikçe Rus güzellerin tepelerindeki hareler daha bir parıldıyor:)