- Paul Auster neden yazar olarak anılıyor anlamış değilim. Kitap yazmış olmak roman yazmış olmak bir insanı yazar yapmaya yeter mi ?
Ben bu adamın kitaplarını okuduktan sonra gözümün önüne şöyle bir sahne geliyor. Bir konu buluyor hafif fantastik ama sonunu bir türlü bağlayamıyor. Bir yere varacak diye beklerken bakıyorsunuz lafları sürekli eylemlerle uzatıp birbirini tekrarlıyor. Sonra da hikaye bir anda sanki orada film şeridi kopmuş gibi bitiveriyor. Yayınevine de " Bakın basılabilecek kadar kalınlığa erişti artık basabiliriz." diye teslim ediyor.
Sizce Paul Auster New York'ta değil de Macaristan ya da Sri Lanka'da doğup büyümüş sonra da aynı yolu izlemiş olsa yazarlık mertebesine erişebilir ve tüm kitapları bilmem kaç dile çevrilebilir miydi ? Anlamış değilim.
5 yorum:
Allahımmmmm yıkıldım şimdi..
Bilindik popüler roman tekniklerini gayetle de çok kullanmasına rağmen seviyorum ben onu. Kahramanlarını, anlattıklarını..Özellikle Brooklyn Çılgınlıklarını çok beğenmiştim...
yaa, anlat işte kedü, ben anlamıyorum adamı. kitap konusunda çok eski kafalıyım, Ruslarla kafayı bozdum yıllarca şimdi bu amcamı çözemiyorum çünkü çabucak anlaşıyor, simge var mi yoksa nedir anlamiyorum yardım edin !!
Acımamış harcamışsın Paul'ü :)
Ben de seviyorum onu :) Ama nedenni bilmiyorum. Aslına bakarsan pek sorgulamıyorum da neden seviyorum diye.Okumak keyif veriyor, hepsi bu.
Üzgünüm ama sizinle aynı fikirde değilim :( Paul Auster'i bende çok seviyorum ve okurken çok büyük keyif alıoyrum. özellikle "Karanlıktaki Adam" ve Ay Sarayı".
İyidir Paul Auster. Ben de çok severek okurum. "Raslantıların Gizli Kanunu" her kitabının bir yerinde yürürlüktedir.
Yorum Gönder