21 Aralık 2008 Pazar

Ben bunu her yil yapiyorum

Ilkokul birinci siniftayken kirtasiyeden ustu simli yilbasi kartlari almistim. Okul cikisinda anneannemle birlikte akrabalarima yilbasi tebrik mesajlari yazmis ve pullarimizi yapistirip postalamistik. Gerci posta pulu degil de agbimin damga pullarini yapistirdigimiz icin kartlarin hepsi de geri donmustu ( hehe ! ) ama tum bu surec o beni kadar heyecanlandirmisti ki bunu yapmayi hala surduruyorum.
Halalar; babaanne, kuzenler derken, ortaokulda yurt disindan mektup arkadaslar, baska sehirlerdeki yakin arkadaslarim, bugun ise artik yurt disinda yasayan yakin arkadaslarima gonderiyorum kartlarimi. Ne e-posta yoluyla gelen orasi burasi oynayan boyali animasyon yilbasi mesajlari, ne facebooklardan ya da baska sosyal aglardan gonderilen klonlanmis yeni yil mesajlari, hic biri gercek bir kart ve el yazisinin yerini tutamiyor.

Dusunun, yilbasinda size e-posta yoluyla gelen kac tebrik icinizi isitiyor ya da kisisel folderlarinizda yer tutuyor ? Ya da sizin ozenerek yazdiginiz o e-postalardan kaci daha subject kismi okunur okunmaz cop tenekesini boyluyor acaba?
Diyorum ki bu yilbasi siz de insanlik icin o eski guzel adimlardan birini atin. Uzaktaki dostlarinizin, eski sinif arkadaslarinizin, buyuklerinizin adreslerini edinip onlara renkli guzel kartlar postalayin. Hepsine ayri guzel bir mesaj yazip kendi el yazinizla imzanizi atmayi da unutmayin. Yani gercekten mutlu bir yil dileyerek mutlu edin onlari.
En gec bir haftaya artik sadece faturalarin doldurdugu posta kutularinda o kartlari bulduklarinda nasil sasiracaklarini gozunuzun onune getirin. O kartlari evlerinde ya da is yerlerinde gozlerinin onunde bir yere koyup onlari her gorduklerinde sizi animsayacaklarini da..
Silinip gidecek, genele gonderilen o ` Mutlu yilaaaaaaaaaaaaaaar` subjectli e-postadan daha faydali olacak; goreceksiniz, bu yil siz de deneyin :)

9 yorum:

Goksu dedi ki...

Valla ne guzel olur!Kimbilir en son ne zaman kart atmisimdir.DAA , ben de kimsenin posta adresi yok...

Uyumsuz dedi ki...

facebook`tan mesaj at insanlara, sor adreslerini :)

Aydan Atlayan Kedi dedi ki...

Ben de bu yıl yeniden eskiye dönüp yılbaşı kartları yollamaya karar verdim. Güzel olan şeyleri kendime anımsatmak için... Unutmamak için...

Uyumsuz dedi ki...

Sevgili Kedi, eger cıkıp kartları postalamaya hafta içi vaktin olmazsa postanelerin çoğunun cumartesileri de çalıştığını hatırlatayim :)

Adsız dedi ki...

en son kartı sanırım anneanneme göndermiştim, ben çocuktum ve anneannem hayattaydı... düşünün artık :)
fakat, gerçekten heveslendim, bu yıl bunu mutlaka yapacağım, derhal herkesin adresini toparlamalıyım.
üstü simli, kardanadamlı, bacasından duman çıkan kulübeli kartlar alacağım (hatta belki unicef kartı alırım daha bile iyi olur).
teşekkürler yahu, çok iyi geldi bu bana şimdi!

Uyumsuz dedi ki...

Wind, eminim rahmetli anneannen saklamıştır o kartlarını. Ben bir kere babaanneme yollamamıştım da kadın resmen fırça kaymıştı, o kadar önem veriyormuş meğerse. Bugün biraz da rahmetli babaannemin o sitem dolu hali yüzünden etkisi altındayım bu kart göndermenin. Ama kesin yolla kartları, çok güzel olacak :))

JoA dedi ki...

en son ne zaman kartpostal gönderdiğimi hatırlamıyorum bile:(

Attila dedi ki...

vay be... bana hic kart atmadin sen ya. Demek ki o uzuuun listede ben yokum.

Uyumsuz dedi ki...

E başka kentlerde ve ülkelerde yaşayan dostlar dedim be yaw ;)