25 Haziran 2008 Çarşamba

Kadın

Şurası bir gerçek; doğada güç hep dişilerin elinde. Çiftleştikten sonra erkeğini öldüren böcek soyundan ya da sürekli erkek uyuklarken avlanan dişi aslanlardan bahsetmiyorum. Hepimizi, tümümüzü kastediyorum.

Güç bizim elimizde; ama kullanma becerisi kaybolmuş. Erkek milletinin kadın gücünden korkup yüzyıllarca sistematik biçimde bastırdığı büyük büyük babaannelerimiz ve anneannelerimizin içine çöreklenmiş korkular şimdi bugün bizde içgüdü şekline bürünerek ortaya çıkıyor.

Afrika'da cinsellikten arındırılmaya çalışılan kızlar çocuk yaşta sünnet ediliyor.

Çin'de tek çocuk sahibi olma kanunu yüzünden ilk çocukları kız olduğu için o bebekleri başka ülkere evlatlık gönderen ve böylece ikincisi belki erkek olur umuduyla işe koyulan aileler çoğalıyor.

Suudi Arabistan'da olur da kaza yaptığında yerde baydın bile yatsa dokunmak günah olduğu için kadınlar araba bile kullanamıyor ( diğer sahip olamadıkları hakları saymıyorum bile, zira bu en absürdü )

İran'da kadının doğurduğu çocuk üzerinde hiçbir hakkı yok.

Bizim ülkede ise kadının adı yok zaten!

İnsanlık adına bilimdeki ilerleme hızının tavan yaptığı bir dönemde asıl güce sahip kadınların yani dünyanın yarısının halinin bu ve bundan da beter bir manzaraya sahip olduğu bir gerçek.

Sadece hayalini kurmak istediğim kadınların bugün eşit şartlarda yaşamlarını sürdürseler erkek milletinin düşeceği durum.

Diyorum ya kadın milleti güçlü olan kesim. Ve üremek için dişi her zaman kendinden güçlü erkeğe gereksinim duyar.

Bu durumda erkekle eşit hakka sahip kadınların dünyası bir yüzyıl sonra insanlığın sonu olurdu. Ortalıkta Çiftleşmeye değer erkek kalmayacağı için.

:)

8 yorum:

Emre KORLU dedi ki...

sevgili uyumsuz şu sünnet olayı Mısırda da boy gösteriyor..kadınlar hep ezilmiştir her çağda..teklemeden bu devam etmiştir..İran zaten şeriatla yönetilen bir ülke..şeriat ne diyorsa onu uyguluyorlar..yani kısaca her penis taşıyan, kadını keser biçerim edalarında..
bir şeyler değişir mi bilinmez..ama ne yazık kideğişmeyeceğine inananlardanım..

Uyumsuz dedi ki...

Aynen.. ben de..

Goksu dedi ki...

Sana cok ilginc bir sey diyeyim mi...Guney afrika'da yeni uygulamaya gore once is bulmada oncelik once siyah kadina en son beyaz erkege veriliyor desem...Bu sebeple beyaz neslin son zamanlarda buyu bir goc verdigini...Adalet her yerde var , zaman ve mekan gozetmezsen var.

Uyumsuz dedi ki...

Eskiden Guney Afrika'da siyahlar beyazlarla aynı otobüse bile binemiyorlardı, aradaki korkunc ekonomik ve sosyal uçurum yüzünden siyah anneleri bir an önce iş edindirmeye bakiyorlar tabi. Beyaz adımın işi var zaten, ama siyah kadının eve ekmek götürmesi gereken 5 çocuğu var ve o çocuklar aç kalırsa hırsız olup ülkedeki şu andaki döngüye katkıda bulunacaklar.

atesinsesi dedi ki...

bastonu olmayan bir dünya dileğiyle

Goksu dedi ki...

Tatildeyim diye yazilarini takip etmiyorum sanma...Tembellik etmeyelim , yazalim lutfen:)

Goddess Artemis dedi ki...

"Kadın" üzerine birkaç yazı da benden:

O Kadar Güzel İnsanlarsınız Ki...

Ah, Şu Nîsa Taifesi!

Ekmek Partisi

En Önemli Konumuz Kızlık Zarı

Uyumsuz dedi ki...

teşekkürler tanrıça artemis :)