21 Nisan 2008 Pazartesi

Bizim sitenin halleri

Önce yaşadığım yerle başlıyorum. Dudullu'nun orta yerinde yaklaşık 300 haneli bir sitede yaşıyorum. Görünen manzarada ortam günlük güneşlik ama sıra sanal ortamdaki yazışmalara gelince asıl eğlence o zaman su yüzüne çıkıyor.

Sürekli bir şikayet ve bu şikayetleri sindirmeye bile yetmeyecek manasız önerilerle dolu komik e-postalar arasında bazen muhtemelen birbiriyle hiç yüzyüze gelmemiş bu insanlar ciddi tartışmalara giriyorlar.

Benim en favori kavgam sitenin ortasındaki suni gölet kalksın açık havuz olsun çünkü bu benim ve ailem için çok önemli diye ortaya atlayan bir kadınla ona akıl var mantık var, alt yapısı yok, kolay iş değil ayrıca gürültü çıkacak diye karşı çıkan bir adamın didişmesi. En hararetli yerinde bu ikisinin kızışması bir anda yok oldu. Herhalde kadın kocasından zılgıt yedi diyorum. Ama kapalı havuz varken açık havuzun ailesi için önemli olmasının nedenini öğrenemedim o içimde kaldı.

Bir de komşu apartmanın bahçe katında yaşayan bir çift var ki halleri tam acınası. Yağmur yağdığı gün paspası kaldırdıkları için düşüp belini inciten kadıncağız ve bahçe brandalarına sürekli yukarı katlardan yağan izmaritleri ve süpürgeleri fotoğraflayarak bizden medet uman adamcağız.. Sanki sitenin dışındaki hayat muhteşem bir düzenekle ilerliyor ya bu sitedeki hayat onlara multeci kampı azabı çektiriyor olmalı. Yazık.

Bunlar saçmalamaya devam ettiği sürece dayanamam oturduğum yerden ben de lafımı koyarım ortaya ama şimdilik buradan korsanca ukalalılığımla yetineyim.

Devam edecegim elbet

:)

6 yorum:

Goksu dedi ki...

Pelocum super olmus!Ben simdi senin takipcin olurum.Keske orda olsaydimda cekistirseydik iyice su komsulari:)

Opuyom!

JoA dedi ki...

gözümünün önüne geldi vallahi şenlik:)
yaşasın, rss'e eklenecek bir adresim daha oldu! öpüyorum seni "anarşik insan":)

Adsız dedi ki...

Ben de yeni bir tartisma ile sizin sitenin sakinlerine katılayım; 'yaz aylarinda ortadaki havuzun kenarinda guneslenmek isteyenler icin dus yapılması icin para toplansın' Ha ha!!! Eeee yazın Tolga ile Pıtırcık mangal yakarken biz hatunlar da herhalde havuz kenarında hep beraber gunesleniyor olacağız, simdiden duşları hazırlasınlar :P

Feride Nizamettin dedi ki...

"Türk insanı havuzlu sitelerde yaşamak için kıçını yırttığı halde havuza girememe sorunsalına sahiptir" şeklinde bir önermem vardır benim. Her önüme gelene anlatırım ama yazmak aklıma gelmemişti. Hemen yazılacaklar listeme alıyorum :))))

7.oda dedi ki...

ilk yazınızdan başlayayım okumaya diyerek geldim.. epey geçmiş elbette tarih.. ne oldu peki sorunlara ?
:)
artık bir açık havuzunuz mu var ?
yoksa kapalıya bile giremeyen yaşayanlarınız mı ?
belki yap apartmana da "balkonda sigara içme yasağı" gelmiştir
:)
hayat.. insanlar.. gözlemleyince herşey güzel aslında..
.

Uyumsuz dedi ki...

Sevgili 7.oda, ta en baştan yazılarımı okumanda şimdiden sabırlar dilerim :) 2 seneye yayılan gel-gitli ruh halimin açık bir manzarası gibi oldu artık bu blog.
Sitemizdeki durumlar aynen devam ediyor, ne açık havuzumuz var ne de kapalıya girememe sorunu :) Ama en azından artık açık havuz diye diretenler kalmadı. Bir ara sanki koca ülkede tek bizim problemimizmiş gibi sokak kedilerine takmışlardı ama onu da çabuk atlattılar :)